Mindenmás

Elkaptad a koronavírust Cipruson? Állják a kezelés és a vakáció költségeit!

Elmebetegül hangzik, nem? Romokban az idegenforgalom, Ciprus azonban merészet húzott: ingyenes koronavírus-kezeléssel és ellátással csalogatják a turistákat. Az ígéret szerint, aki a nyaralása alatt fertőződik meg a kórokozóval, annak a ciprusi kormány állja vakációja és gyógyítása összes költségét, írja az MTI. A tájékoztatás szerint az érintettnek csupán a taxiköltséget kell kifizetnie és hazarepülése árát.

Mielőtt részletesebben belemennénk a témába: mi, a Szeged365.hu szerkesztőségében a belföldi kikapcsolódást ajánljuk jelen helyzetben. Ha van egy kis szabadidőnk és megtakarított pénzünk, inkább töltsük és költsük azt Magyarországon, legfőképpen Szegeden.

KARANTÉNSZÁLLODA A HOZZÁTARTOZÓKNAK, KÜLÖN KÓRHÁZ A FERTŐZÖTT TURISTÁKNAK

Az esetleges külföldi fertőzötteket 100 ágyas kórház várja, melyben csakis ők lesznek, ciprusi betegek nem. Családtagjaik számára 500 szobás “karanténszállodát” alakítanak ki. A családtagokon kívül odakerülnek azok is, akikkel a fertőzött közvetlenül érintkezett. A ciprusi kormány a nem gyengén meglepő ajánlatát a héten az összes európai kormánynak, légitársaságnak és a nagyobb utazási irodának is körbe küldte. Az ajánló arra is kitér, hogy Ciprus milyen szigorú egészségügyi és higiéniai előírásokat foganatosít, hogy a külföldieket magához vonzza.

JÚNIUS 9-TŐL INDULNAK A JÁRATOK

Külföldi légijáratok június 9-től érkezhetnek Ciprusra 19 országból. Megérkezéskor megmérik az utasok testhőmérsékletét, vaktában kiszemelt néhányukat pedig ingyen tesztelik. A nyaralók mindegyikének három nappal hazautazása előtt koronavírus tesztnek kell magát alávetnie, és annak elvégzéséről igazolást kell bemutatniuk közvetlenül gépre szállásuk előtt. A szigetország gazdaságának 13 százalékát a turizmus jelenti. A kormány úgy számol, hogy idén az idegenforgalomból származó bevétel a szokásos 2,6 milliárd eurónak a 30 százalékára apadhat, jóllehet Cipruson egy főre vetítve az egyik legalacsonyabb a fertőzési hányad az európai országok közül. A szigetország lakosainak már több mint a tizedét tesztelte.

Bevállalnád?

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb