Közélet

Orbán Viktor: “Nagy valószínűséggel ősszel visszatérhet egy második hullám” (élő)

“Nagy valószínűséggel ősszel visszatérhet egy második hullám, és az nem érhet minket úgy, mint az első” – nyilatkozta Orbán Viktor a Kossuth Rádió “Jó reggelt, Magyarország” című műsorában péntek reggel. Helyetted is füleljük az interjút, Neked csak olvasnod kell… cikkünket folyamatosan frissítjük.

NAGYON JÓ 2021-ES ÉVÜNK LEHET (07:58)

Magyarország már lehagyta a görögöket és a portugálok mellett van, de még mindig a szegényebbek közé tartozik. “Ha most végrehajtjuk a szükséges lépéseket, akkor nagyon jó 2021-es évünk lehet” – nyilatkozta a miniszterelnök. Az Európai Bizottság terveiről is beszélt, egy 750 milliárd eurós keretet hoztak létre. Ezen összeg nem munkából származik, hanem hitelből vennénk fel közösen ezt – mondta a kormányfő. 

NEMZETI KONZULTÁCIÓ A KORONAVÍRUSRÓL (07:52)

Újabb Nemzeti Konzultáció indul, az alábbi két témában:

  • gazdaság
  • koronavírus

HÁROM DOLOG MIATT NEM VOLT TÖMEGES JÁRVÁNY (07:50)

Orbán szerint három dolognak köszönhető, hogy nem volt tömeges járvány:

  • időben meghozott intézkedések
  • az emberek fegyelmezett viselkedése
  • egészen kiváló szakemberei vannak Magyarországnak

BEVETÉSI EGYSÉG JÖN LÉTRE (07:48)

A miniszterelnök szerint “Magyarország sikeresebben védekezett mint a nyugat-európaiak, mert minden döntést korábban hoztunk meg, mint azokban az országokban” Arra is fel kell készülnünk, hogy egy-egy lokalizált térben is felszaporodhatnak a fertőzések, ezért egy bevetési egységet hoz létre az Operatív Törzs. 

ŐSSZEL JÖHET A MÁSODIK HULLÁM (07:44)

“Nagy valószínűséggel ősszel visszatérhet egy második hullám, és az nem érhet minket úgy, mint az első hullám” – fejtette ki Orbán Viktor, majd hozzátette: a járvánnyal szembeni első csatát megnyertük, már nem szükséges rendkívüli jogrend.

A RENDKÍVÜLI JOGRENDRŐL (07:40)

“A rendkívüli jogrend korábbi bevezetése jó döntés volt” – kezdte a miniszterelnök. Minden döntést az adott pillanatban kell meghozni, és az alaptörvény szabályozza a rendkívüli jogrendet. Ez egy súlyos és komoly dolog, mert a kormány rendeletekkel módosíthat törvényt. A rendkívüli jogrend révén a kormány időszakosan szakított a parlamenti törvénykezéssel. Ha gyors döntést akarunk, akkor nem lehet megvárni a parlament esti szavazását – mondta Orbán Viktor.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb