Közélet

Több, mint 100 ezer maszkkal látta el az országot a szegedi ötlet alapján létrejött Szájmaszk Készítő Angyalok

Több, mint 100 ezer maszkkal látta el az országot a koronavírus-járvány kirobbanása óta a Szájmaszk készítő Angyalok Csoportja. A csoport a legnépszerűbb közösségi felületen jött létre, március 19-én. Megálmodója a szegedi Brillmann Zsolt.

Értelemszerűen az első csoport Szegeden jött létre, majd ezt követte Debrecen és Budapest. A három magyar város, három csoportja összesen 1600 taggal bírt, ahol az aktív varrónők száma 400-600 közé esett az elmúlt három hónapban. Ez azt jelenti, hogy a Szájmaszk készítő Angyalok ebben az időszakban 112.000 maszkot varrtak meg, ami az ország 122 településén került kiosztásra – ismertette a Szeged365.hu-val az ötletgazda.

Az igény a kijárási korlátozások enyhítésével azonban az elmúlt hetekben csökkent, éppen ezért az angyalok munkája is csökkent, ami miatt ők most egy időre megpihennek.

Fotó: Szájmaszk Készítő Angyalok hivatalos Facebook oldala

Brillman Zsolt úgy fogalmazott: hisznek abban, hogy nem lesz második hullám, de azért befűzve tartják a cérnát. Ez pedig azt jelenti, hogy mind a három városban 2-2 ezer maszkot letétbe helyeztek illetve ugyanennyit leszabva bekészítettek.

Kifejtette a cél nem más volt, mint minőséges, mosható, szép, szeretettel készült maszkokkal ellátni az embereket az egészségük megóvása érdekében. Ezen felül kiemelte: a gyártás során rendkívül fontosnak bizonyult a környezet megóvása is.

Fotó: Szájmaszk Készítő Angyalok hivatalos Facebook oldala

Az angyalok az anyagokat adományokból illetve a varrónők felajánlásaiból szerezték be. A maszkokat pedig kortól, nemtől függetlenül, mindenkinek szeretettel és odaadással gyártották.

Brillmann Zsolt végezetül azt is elmondta, hogy a Szájmaszk készítő Angyalok mindegyike erőt, időt, pénzt és energiát nem spórolva dolgozott azon, hogy új koronavírus a lehető legkisebb mértékben terjedjen el a Magyarországon.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb