Szegedi Arcok

Barber Shop & Cafe: egy finom kávé és egy modern borbély szalon találkozása

Családias, közvetlen, egyedi – ez jellemzi a szegedi Barber Shop & Cafet, amely január óta nyújt dupla szolgáltatást a belvárosban. Gábor Tamás és párja, kétség kívül az egyik legkülönlegesebb vállalkozás üzemeltetői a Napfény Városában. Szeged első borbély üzlete öt éves.

A mindössze 17 négyzetméteres kis üzlethelyisége mára több, mint a duplájára nőtte magát úgy, hogy a 2020-as év elején kiegészült egy klassz, hangulatos kis kávézóval. A tulajdonos állítja: a siker titka a kitartásban és a sok-sok munkában rejlik.

Mikor és hogyan vált belőled egyéni vállalkozó?

Több, mint tíz éve annak, hogy édesanyám mellett elsajátítottam a fodrász szakmát. Ezután nyolc éven át dolgoztam férfi/női fodrászként, majd 2015-ben egyéni vállalkozóként megnyitottam Szeged első Barber Shopját. A Kukovecz Nana utcában található helység túlnőtt önmagán, ezért úgy döntöttem, beköltöztetem a vállalkozásom a belvárosba és az alaptevékenységemet egy egyedi szolgáltatással bővítem. Így vált az üzlet feléből kávézó.

Mitől különleges a Barber Cafe?

A Barber Cafe azért különleges, mert egy komplex lehetőség rejlik benne, vagyis: összeköti a kellemest a hasznossal és nem csak a haj és szakállvágásnak, hanem egy újhullámos minőségi kávézásnak is otthont ad. A kávézóban javarészt magyar termékeket kínálunk. Ezeket hazai termelőktől szerezzük be, segítve ezzel az itthoni gazdaságot és az olyan kisvállalkozókat, mint, amilyenek mi is vagyunk. Nagy örömünkre sikerült egy olyan, családias légkört megteremtenünk, mind a Barber Shop, mint pedig a kávézó esetében, amelynek véleményünk szerint immár közösségépítő ereje van és reméljük, hogy ez a későbbiekben sem változik. Üzletünk minden apró kis részét magunk álmodtuk meg és saját kezűleg alakítottuk ki. Célunk nem más, mint, hogy a vendégeink, kortól, nemtől függetlenül, bármikor minőségi kávét fogyaszthassanak. Erre a jó időnek köszönhetően most már a teraszunkon is lehetőség van. Figyelünk a környezetvédelemre, igyekszünk minél kevesebb hulladékot termelni. A termékeinket tehát ezen elv alapján válogatjuk össze.

Mekkora a kereslet Szegeden mind az egyik, mind a másik szolgáltatásra?

Szerencsémre kijelenthetem: a szegediek körében mind a kettő keresett és közkedvelt. Ez nagyjából azt jelenti, hogy hetente, borbélyonként több, mint ötven ember fordul meg nálunk. Fontos, hogy azok, akik minket választanak legyen szó az alaptevékenységünkről vagy csak egy finom kávéról, minőségi kiszolgálásban részesüljenek. Számunkra teljes mértékben a vendég elégedettsége a lényeg, az első pillanattól kezdve. Végeredményben ezért is bővítjük/formáljuk a szolgáltatásainkat a borbély részlegen és ezért jött létre a kávézó is, mint plusz kényelmi szolgáltatás, amivel nem csak a szalonunkba érkező vendégeinknek, hanem az utcáról betérőknek is egyaránt szeretnénk kedveskedni. Ez azonban nap, mint nap szakmailag és emberileg is kihívással jár, viszont azok a kapcsolatok, amelyek időközben kialakulnak és már-már barátivá válnak, mindennél többet érnek. Ettől vált számomra szerethetővé ez a szakma.

Hogyan, milyen módon fejlesztitek magatokat, ami a borbélykodást illeti?

Követjük az aktuális divatot, – és a külföldi, elismert borbélyok munkáit – gyakoroljuk annak elsajátítását, folyamatosan ötletelünk és tapasztalatot cserélünk egymással, illetve különböző képzéseken is rendszerint, ha csak tehetjük részt veszünk.

És végül, milyen célok állnak előttetek?

Célunk, hogy a Barber Cafet megismertessük és megszerettessük az emberekkel annyira, hogy aztán bármikor szívesen betérjenek hozzánk. Emellett ahogyan az a desingen is jól látszik, tevékenységeink szorosan kapcsolódnak illetve kapcsolódni szeretnének a motorozáshoz és annak minden velejáró, csodás élményéhez. Éppen ezért a közeljövőben jó lenne létrehozni egy motorosokból álló közösséget. Amelyen belül aztán találkozásokat, túrázásokat, csapatépítéseket szervezhetünk. A környéken egyedüli motorosbarát helyként várunk hát minden ezen hobbi iránt érdeklődő férfit és nőt egyaránt. Fontos, hogy a továbbiakban is jó viszonyt és kapcsolatokat ápoljunk a vendégeinkkel és, hogy minden napunk jókedvben és humorban gazdag legyen.

Gábor Tamás számára a motorozás mindig is egy örök szenvedély marad, ezért kapott helyet szeretett Ducati cafe racere az üzlet közepén. Szeretné, ha mindez a térségben összekovácsolná a száguldás szerelmeseit.

Elérhetőség:

Cím: 6721 Szeged, Bocskai utca 5.

Telefonszám: 06 30 506 6604

Facebook IDE kattintva.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb