Kikapcs

Szeged365 cinema: 3 tuti családi film, gyereknapi filmezéshez

Itt a Nemzetközi Gyereknap, irány a Szegedi Vadaspark, a játszótér vagy épp valamelyik gyermeknapi rendezvény! Jah, hogy mindjárt leszakad az ég, meg amúgy is, egy árva rendezvény sincs (mert ugye nem lehet) Szegeden? Nyugi, segítünk: következik 3 olyan családi film, ami az anyukák – apukák számára is élvezhető, ráadásul fillérekért elérhető bármelyik online tékában.

Hogy mi a gond a legtöbb családi vagy animációs filmmel? Az, hogy általában az alábbi két kategória valamelyikébe tartoznak:

  • agyhalott manga-zúzás, vagy valami vibráló, idegesítő, a szemünk fényére mentálisan káros, emberiség-ellenes bűntett
  • aranyos, cuki, de annyira bárgyú, hogy fél óra filmezés után az áldozati bárány szerepében szenvedő szülőket már a rituális önpusztítás gondolata környékezi

Kerestünk 3 olyat, amelyekre egyik sem jellemző a fenti rémkategóriák közül, sőt, még mondanivalójuk is akad. Íme!

MARLEY MEG ÉN

Amerikai vígjáték, 118 perc, 2008

Főszerepben: Owen Wilson, Jennifer Aniston

Szívderítő, egyben szívszorító mese az ember legjobb barátjáról, rengeteg nevetéssel, nomeg egy kis sírással is. A kutyák a legjobb arcok a világon, nincs mese. John (Owen Wilson) és Jennifer Grogan (Jennifer Aniston) beköltöznek első közös otthonukba. John azonban még nem érzi magát felkészültnek az apaságra. Barátja tanácsára örökbe fogadnak egy kölyökkutyát, hogy némi tapasztalatot szerezzenek a gondoskodásról. Marley, a tündéri labrador hamarosan katasztrófa sújtotta övezetté változtatja otthonukat.

Vigyázz: ha megnézitek, garantált az “Anya / Apa, kutyát akarok” effektus, a film kivédhetetlen csapást fog mérni a most még kutya-mentes családra.

PADDINGTON

Angol-francia-kanadai családi vígjáték, 97 perc, 2014

Főszerepben: Ben Whishaw, Nicole Kidman, és egy beszélő plüssmedve

A Harry Potter és a Gravitáció producereinek filmje ékes példája annak, hogy attól, hogy egy beszélő plüssmaci egy film főszereplője, még nem garancia arra, hogy gagyi lesz a film. Sőt. A beszélő maci koncepció már a Ted-ben is hatalmasat ment, bár, azt inkább ne nézesd meg a család kicsi kincseivel… (kettesben a pároddal már annál inkább, este, amikor a kicsik már elaludtak) A sztori: a kismackó a perui dzsungelben nőtt fel Lucy nénikéjével, aki sokat mesélt neki Angliáról. Amikor egy földrengés elpusztítja otthonukat, Lucy néni felcsempészi a mackót egy bőröndben az Angliába tartó hajóra. Egyedül érkezik a Paddington állomásra, ahol azzal szembesül, hogy az élet nem pont olyan a városban, ahogy azt megálmodta. Szerencsére találkozik a Brown családdal, akik befogadják, amíg megkeresi a felfedezőt, aki annak idején olyan nagy hatást tett Lucy nénire.

Giga cukiság, ami élvezhető mind a kicsik, mind a nagyok számára.

A KIS KEDVENCEK TITKOS ÉLETE

amerikai családi animációs film, 86 perc, 2016

Mindig is kattogtál rajta, mi a jó fenét csinálhat a kutyád / macskád (teknősöd, aranyhörcsögöd, T-Rex – ed, stb), amíg Te dolgozol, a gyerkőcök pedig oviban-suliban vannak?

Íme a válasz, imádni való köntösbe csomagolva!

Az ötödik egészestés animációs filmjében az Illumination Entertainment és a Universal Pictures feltárja az örök titkot, de erre a filmre is érvényes az örök alapszabály: a második rész az esetek többségében csak silány utánzata az elsőnek, szerintünk ne erőltesd. Apropó, valaki volt olyan jó arc, hogy feltöltse a Videa.hu-ra, úgyhogy IDE KATTINTVA ingyenesen is megnézheted.

…és igen, az agresszív kisnyuszi mindent visz!

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb