Sport

Egy hét múlva már a Tiszán is lehet szörfözni!

2020. június 8-tól hivatalosan is engedélyezett a szörfözés a Tiszán – tudatta a Szeged365.hu-val a Tiszavirág SE. A furcsa módon “fürdőeszköznek” besorolást kapott szörfdeszkák Tiszán történő használatát a főágban a mellékágak és a víztározók kivételével egészen idáig tiltották, azonban ezt pontosan egy hét múlva feloldják.

Majdnem ilyen lesz… Gif: summersunnn.tumblr.com

“A betiltás okokat nem sikerült kideríteni, de a Tiszavirág SE kezdeményezte a rendelet módosítását és Szeged MJV közgyűlése, a Magyar Szörf Szövetség, a Magyar Vitorlás Szövetség, az ATIVÍZIG, a SzolnokiVízirendészeti Rendőrkapitányság és civil szervezetek szakmai támogatásával sikerült elérni a tilalom feloldását” – írja levelében Kipper György, a Tiszavirág SE vezetője.

Kipper György: 2020. június 8-tól hivatalosan is engedélyezett a szörfözés a Tiszán! Fotó: Tiszavirág SE

A rendelet a Magyar közlöny 104. számában jelent meg, és 2020.06.08-án lép hatályba. Azon szegediek számára, akik idáig palicsi tóra, a szentesi termál tóra, a Balatonra, vagy más kisebb tavakra jártak szörfözni lehetőségük nyílik közelebb is vízre szállni. A tilalom feloldása új lendületet adhat a folyóvízi vitorlázásnak, mivel ha az egyszerűbb, olcsóbb szörfön valaki ráérez a szél energiájára, egy csapással közelebb kerül a vitorlázáshoz is. “Első örömünkben ne feledjük, hogy a vízi sportok alapból veszélyesek, és a folyón másként, mint az esetleg már tavon megismertük” – figyelmeztet a sportegyesület közleménye.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb