Mindenmás

Illegális bevándorlókat csíptek el Szegeden, 237 határsértő volt a hétvégén (frissítve)

Az Országos Rendőrfőkapitányság tájékoztatása szerint a rendőrök és katonák péntektől vasárnapig 237 határsértővel szemben intézkedtek, vasárnap este Szegeden és Kiszomboron is fogtak el illegális migránsokat.

A HÉTVÉGE SZÁMAI

A rendőrség honlapján olvasható statisztika szerint pénteken 117, szombaton 70, vasárnap 50 olyan külföldit tartóztattak fel és kísértek át az ideiglenes biztonsági határzáron, akik jogellenesen tartózkodtak az ország területén. A román határszakaszon hét migránst fogtak el. Az elmúlt héten az ország területén összesen 598 migránst tartóztattak fel. A megelőző héten – május 18-tól 24-ig – ez a szám 395 volt. A román határszakaszon 70 migránst fogtak el az elmúlt héten. Embercsempészés miatt 14 gyanúsított ellen indult eljárás – derül ki a rendőrségi összesítésből.

VASÁRNAP ESTE SZEGEDEN KAPTAK EL MIGRÁNSOKAT

Vasárnap este 19:20-kor Szeged külterületén négy, Magyarország területére illegálisan bejutott férfit tartóztattak fel, akik magukat marokkói és szír állampolgárnak vallották.

Frissítve: ma reggel 8 órakor egy marokkói férfit is elcsíptek a rendőrök Szeged belterületén.

VASÁRNAP ESTE KISZOMBORON FOGTAK ÖT HATÁRSÉRTŐT

Szintén vasárnap, 21:30-kor öt határsértőt tartóztattak fel Kiszombor külterületén, ellenőrzésük során líbiai és palesztin állampolgárnak vallották magukat, azonban – akárcsak a két órával korábbi szegedi esetben – sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét nem tudták igazolni.

TIZENNYOLC HATÁRSÉRTŐT TARTÓZTATTAK FEL ÁSOTTHALOMNÁL

A Szegedi Határrendészeti Kirendeltség járőrei 2020. június 1-jén, hétfő reggel 6:15 – kor tizennyolc határsértőt tartóztattak fel Ásotthalom külterületén. Ellenőrzésük során a férfiak afgán állampolgárnak vallották magukat, a személyazonosság és a magyarországi tartózkodás jogszerűségének kérdése itt sem jött össze.

A rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően – mindhárom fenti esetben – az illegális migránsokat visszakísérték az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb