Közélet

Lassul a járvány: 15 új koronavírus-fertőzött és egy haláleset, Szegeden a helyzet változatlan

Az előző 24 óra mérlege: 15 magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést, ezzel 3892 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Egy 69 éves, daganatos betegségben szenvedő nő a járvány újabb áldozata, vele együtt 527 főre emelkedett az elhunytak száma, 2156-an pedig már meggyógyultak. Szegeden továbbra sincs új fertőzött.

CSONGRÁD MEGYE ÉS MAGYARORSZÁG

Fertőzöttek száma, országosan: 3892 (változás +15) fő

Aktív fertőzöttek száma: 1209 fő (változás: +6) fő

Fertőzöttek száma, Csongrád megyében: 115 fő (nincs változás) fő

Elhunytak száma: 527 (változás +1) fő

Gyógyultak száma: 2156 (változás +9) fő

Az aktív fertőzöttek 41%-a, az elhunytak 59%-a, a gyógyultak 48 %-a budapesti. 417 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 25-en vannak lélegeztetőgépen.

A Nemzeti Népegészségügyi Központ ma reggeli adatai:

A járvány kitörése óta 576 egészségügyi dolgozó fertőződött meg, ami az összes fertőzött 14,8 %-át jelenti – válaszolta az RTL Klub Híradónak az operatív törzs. Közülük jelenleg négyen szorulnak kórházi ellátásra, a dolgozók többsége már meggyógyult.

Szegeden és Csongrád megyében a helyzet nagyjából több, mint két hete változatlan: 115 regisztrált fertőzöttnél tartunk, a számuk az előző 16 napban mindössze egyetlen fővel nőtt.

KORONAVÍRUS A NAGYVILÁGBAN

A ma reggeli, nemzetközi számok a Johns Hopkins Egyetem adatsora alapján:

A HOSSZÚ HÉTVÉGE EGYIK LEGFONTOSABB HÍRE A TÉMÁBAN

Szentkirályi Alexandra szerint hamarosan feloldható a vásárlási idősáv, ám a legveszélyeztetettebb korcsoportnak számító 65 éven felüliek továbbra is külön bánásmódot igényelnek majd, mondta a kormányszóvivő szombaton, a közösségi oldalán közzétett Kormányinfó Plusz tájékoztatón.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb