Szegedi Arcok

Koronavírus Hősei, közönségszavazás: második lett a szegedi nővér

Ma ért véget a Koronavírus Hősei pályázat, a versenyben pedig mindössze 20 vokssal csúszott le az első helyről Kovácsné Pallag Gabriella, a Szegedi Tudományegyetem II. számú Belgyógyászati Klinikáján dolgozó nővér. Büszkék vagyunk Rád, nálunk Te lettél az első!

A KEZDEMÉNYEZÉS LÉNYEGE

A WHC Care Alapítvány által szervezett közönségszavazás célja, hogy a veszélyhelyzetben megtapasztalható pozitív történetek, a különleges elhivatottságról és emberségről tanúságot tevő emberek, valamint a példaértékű emberi kapcsolatok minél szélesebb nyilvánosságot kapjanak.

Ahogy közleményükben írják: “…olyan Hősöket keresünk, akik az új típusú koronavírus (COVID-19) okán a mindennapi munkájukban saját magukhoz és az átlagemberhez képest is kiemelkedő és példamutató tevékenységet végeznek a gyermekek tanulmányainak, oktatásának, művelődésének támogatása, valamint az egészségmegőrzés, betegségmegelőzés, gyógyító tevékenység területén.” A szavazásra bárki benevezhette az olyan ismerősét, akit igazi hősnek tart. A 25 jelölt hős között 1.177.500 Ft-ot oszt szét a szervezet, melyet adomány formájában gyűjtöttek össze.

ISMERJÉTEK MEG GABIT, A SZEGEDIEK HŐSIES NŐVÉRKÉJÉT

A versenybe beválasztott “25 Hős” között Kovácsné Pallag Gabriella, a Szegedi Tudományegyetem II. számú Belgyógyászati Klinikáján dolgozó nővérke is ott volt, aki már 27 éve él a hivatásának.

Gabi rövid bemutatkozása:

“Kovácsné Pallag Gabriella vagyok, Szegeden élek és 27 éve dolgozom nővérként, 10 éve a Szegedi Tudományegyetem II. számú Belklinikáján a kardiológia osztályon.
Van két gyermekem akiket egyedül nevelek, a fiam egyetemista, a lányom még középiskolába jár. Nagyon büszke vagyok rájuk, hogy amiben tudnak segítenek és megértik, hogy ünnep napokon is be kell mennem dolgozni. Amióta a vírussal küzdünk azóta sokkal jobban oda kell figyelni a betegekre és egymásra. A kollégáim és családom támogatásával azonban át tudjuk vészelni a jelenlegi helyzetet.”

VÉGET ÉRT A SZAVAZÁS

A hetekre osztott közönségszavazás utolsó etapja ma ér véget, Gabi nálunk az első lett, a voksok száma alapján a második: mindössze 20 szavazat különbség választotta el az első helytől. Köszönjük minden Szeged365.hu olvasónak, aki voksolt a szegedi hősnőre!

Gratulálunk a szép eredményhez, le a kalappal előtted és minden hősies szegedi előtt, aki az egészségügyben, az első frontvonalban küzdötte végig a járvány legnehezebb heteit!

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb