Sport

Több, mint 700-an vettek részt a szegedi szervezésű Tria(n)(tl)on100 virtuális maratonon

Több, mint 700-an neveztek be arra a Tria(n)(tl)on100 Virtuál-Maratonra, amelyet a békediktátum 100. évfordulója alkalmából rendezett meg a szegedi Platán Sport Egyesület.

Az egyesület életében ez volt az első ekkora méretű és jellegű, virtuálisan megrendezett sportesemény, amely egyben nem csak a megye, hanem a dél-alföldi régió egyetlen ilyen megmozdulása is volt ez idáig. A sporteseményen a világ minden tájáról akadt résztvevő a legtöbben Budapestről, de a határon túlról, illetve Nyugat-Európa számos országából is, például Angliából, Németországból, Svájcból valamint Belgiumból is neveztek.

A virtuális rendezvény,  a Trianon 100. évfordulójának napján, azaz ma, június 4-én zárul, legfőbb támogatója pedig a Csongrád Megyei Önkormányzat.

A résztvevők feladata az volt, hogy minimum 100 km-t teljesítsenek úszva, futva vagy kerékpározva. Erre duatlonban és/vagy triatlonban is lehetőségük nyílt.

Az egyesület mind a három sportágban a legtöbbet teljesítőket díjban részesítette, emellett a résztvevők mindegyikét emlékérmmel gazdagította. Ezek személyesen adtják át illetve postai úton jutattják el az érintettekhez.

A Platán Sport Egyesület a nevezés díjával a  „Dr. Bugyi István Kórházért” Alapítvány munkáját támogatja, akik az elmúlt, illetve jelenlegi időszakában is kiemelkedően fontos és nehéz munkát végeznek a koronavírus-járvány terjedésének megfékezése érdekében.

A szervezők már most a jövő évi versenyre készülnek.

Forrás: Platán Sport Egyesület

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb