Közélet

Augusztus 15-ig lehet majd megválaszolni az új nemzeti konzultáció kérdéseit

Augusztus 15-ig lehet majd megválaszolni az új nemzeti konzultáció kérdéseit. Erre interneten és/vagy postai úton lesz lehetősége az állampolgároknak, mondta a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára csütörtökön az M1 aktuális csatornán.

Dömötör Csaba kiemelte: a kormány eredményesen lezárta a járvány elleni védekezés első szakaszát, viszont a szakértők arra hívják fel a figyelmet, hogy a járványnak jöhet egy második hulláma, így eljött az ideje, hogy a kormány párbeszédet folytasson arról, mely intézkedéseket támogatják a magyarok.

Az egészségügyi szakvélemények alapján is azok a legjobb intézkedések, amelyeknek a legnagyobb a társadalmi támogatottsága – jegyezte meg a politikus.

Fotó: MTI

A kérdőív többek között foglalkozik a járványügyi készültség fenntartásával – tudatta, hozzátéve, ez egy aktuális felvetés, hiszen a rendkívüli veszélyhelyzet feloldásáról júniusban szavaz az Országgyűlés. A várható újabb hullám okán a járványügyi készültséget fenn kell tartani, az operatív törzsnek üléseznie kell, és az egészségügy felkészült állapotban kell, hogy maradjon – fogalmazott.

Fotó: MTI

Dömötör Csaba közlése szerint a konzultáció kitér arra is, hogy az emberek mennyire értenek egyet az idősotthonok védelmének erősítésében, továbbá a védőfelszerelés-gyártás magyarországi kapacitásainak növelésének kérdését is felveti a kérdőív. Utóbbi kapcsán megjegyezte, hogy “óriási” verseny indult el a védőfelszerelésekért, így jelenleg fontos kérdés, hogy Magyarország mit tud tenni azért, hogy ne legyen kiszolgáltatott.

A konzultáció több más gazdasági kérdést is tartalmaz, hiszen az emberéletek védelme mellett a munkahelyteremtés is fontos szempont – hangsúlyozta Dömötör Csaba.

Forrás: MTI

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb