Mindenmás

Napi pakk: Marky Mark szülinap, környezetvédelmi világnap és végre péntek, Szegeden!

Soroljuk, miért lesz klassz a mai nap? Péntek van, hétvége, szuper idő lesz, Magyarország legszebb városában vagyunk és van egy botrány jó zenénk az ébredés mellé, a szülinapos Marky Mark – tól (vagy ahogy fiatalabb olvasóink ismerik: Mark Wahlberg-től)!

MA VAN A KÖRNYEZETVÉDELMI VILÁGNAP!

1972. június 5-én nyílt meg Stockholmban “Ember és bioszféra” címmel az ENSZ környezetvédelmi világkonferenciája. Az emberi környezettel foglalkozó esemény ezt a napot határozatában nemzetközi környezetvédelmi nappá nyilvánította.

Ha a mai napon szemetelni mersz Szegeden, beárulunk Bolygó Kapitánynak.

Csúnya vége lesz:

SZENT ÉS ROCK ‘N ROLL HŐS, EGY SZEMÉLYBEN

Ma van Szent Bonifác, a sörfőzők és a szabók védőszentjének ünnepe. Az összes szent közül a legjobb arc (hiszen ő védi azokat, akik sört főznek a kiszáradt szegedieknek) egy angol származású német katolikus püspök volt, Wessex-ben, Angliában született 672 körül. 722-ben szentelték püspökké, majd német földön 744-től püspökségeket alapított. Fríz pogányok ölték meg, Dokkumban, ami ma Hollandia területén található 754. június 5-én. A legenda szerint halála helyén forrás fakadt. Németország apostolaként tisztelik, ezenkívül Fulda város, valamint a sörfőzők és a szabók védőszentje. Alsó álkapcsa a Főszékesegyházi Kincstárban található Esztergomban.

MAJDNEM KLASSZ IDŐ LESZ MA SZEGEDEN

27 fok azért nem rossz, ugye? Némi zápor is bejöhet mellé, de nem lesz vészes: klassz kis nyár eleji idővel rajtol a hétvége, fronthatástól és egyéb kínlódásoktól mentesen. Fontos, hogy erős lesz a szél, az ablakokat ne felejtsd becsukni, ha elmész otthonról (különben jó eséllyel így fogsz járni)! Tegnap ekkora szélvihar volt Szegeden, este 7 előtt egy kicsivel:

A Köpönyeg.hu jóslata a következő pár napra, Szegedre:

ISTEN ÉLTESSE A MAI NÉVNAPOSOKAT!

Fatime, Valéria, Bonifác, Ferdinánd, Reginald – a Ti egészségetekre koccintunk azokkal a mennyei nedűkkel, melyeket azok főztek, akiket Szent Bonifác véd. Huh, bonyolult mondat volt, a lényeg, hogy boldog névnapot Nektek!

MA SZÜLETTEK

  • 74 éve Budapesten megszületett Aigner Szilárd meteorológus
  • 71 éve született Ken Follett angol író (A Katedrális)
  • …és 49 éves a jó öreg Marky Mark, vagy amióta színészetre adta a fejét, Mark Wahlberg amerikai hip hop ikon és színész (Az olasz meló, A majmok bolygója, Transformers)!

Marky cimboránk az első képen 21, a másodikon 47 éves. Hogy pusztuljon meg (amúgy Isten ments, tinikorunk abszolút hip hop ikonja, egyben felnőttkorunk kedvenc színésze):

Szóljon a péntek reggeli ébredés mellé az évezred legnagyobb hip hop himnusza, a szülinapos Marky Mark-tól, 1991-ből:

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb