Mindenmás

Szegedi csalók, bevándorlás és közúti balesetek: aktív hétvégét zárt a rendőrség

Péntekről vasárnapig az ország területén 575 bűnözőt csíptek fülön, 115 személyi sérüléssel járó közlekedési baleset történt, és közel háromszáz határsértőt is megállítottak.

Az egyenruhások összesen 575 személyt fogtak el a hétvége során, közülük 76 főt az ellenük érvényben lévő körözés alapján, 426 főt bűncselekmény elkövetésén értek tetten. 524 személyt állítottak elő, köztük 262 főt bűncselekmény elkövetésének gyanúja miatt és további 35 személyt ittas vezetés gyanúja miatt. Biztonsági intézkedést 379 esetben foganatosítottak.

Magyarország területén ezen a hétvégén a rendőrök és a katonák 258 jogellenesen tartózkodó külföldit tartóztattak fel és kísértek át az ideiglenes biztonsági határzáron, míg 54 főt megakadályoztak az ország területére történő belépésben a magyar-szerb határon. Hazánk területén 28 fő határsértőt fogtak el, továbbá 5 személy ellen embercsempészés bűntett és 2 személy ellen közokirat-hamisítás miatt indult büntetőeljárás.

A rendőrség munkatársai 115 személyi sérüléses közúti közlekedési baleset helyszínén intézkedtek, melyből 3 halálos kimenetelű volt, 40 súlyos és 72 könnyű sérüléssel végződött.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb