Közélet

Koronavírus: eggyel csökkent az aktív fertőzöttek száma Csongrád-Csanád megyében

Jelenleg 12 aktív fertőzött van Csongrád-Csanád megyében. Baranya, Bács-Kiskun, Békés és Tolna megyében már nincs aktív beteg – derült ki az Operatív Törzs mai sajtótájékoztatóján.

TOVÁBB JAVULNAK A JÁRVÁNYÜGYI ADATOK

Az aktív fertőzöttek száma országosan 1143 fő, közülük 12-en Csongrád-Csanád megyeiek. 2324 fő meggyógyult már, ami az aktív fertőzöttek számának duplája. Jelenleg 365 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük húszan vannak lélegeztetőgépen – ismertette Müller Cecília.

Fotó: koronavirus.gov.hu

Az országos tisztifőorvos kiemelte, hogy a fertőtlenítőszerek gyártására a továbbiakban nem lehet ideiglenes engedélyeket kiadni. Mint mondta, a veszélyhelyzeti jogszabályok korábban erre lehetőséget adtak, és nagyon sok ilyen engedélyt adtak ki, azonban, mivel biztosítva van az ország ellátása ezekből a szerekből, nincs szükség az ideiglenes engedélyek kiadására.

 Müller Cecília közölte azt is, hogy kedden döntenek arról, hogy az egészségügyi ellátás visszatérjen-e a járvány előtti működéséhez, a konkrét döntésekről szerdán adnak tájékoztatást. Feloldották a hajléktalanokra vonatkozó kijárási korlátozásokat, így nekik is lehetőségük lesz arra, hogy munkavállalás miatt elhagyják azt a szállót vagy intézményt, ahol tartózkodnak.

BEFEJEZŐDTEK AZ ELLENŐRZÉSEK A SCHENGENI BELSŐ ÁLLAMHATÁROKON

Kiss Róbert rendőr alezredes hangsúlyozta: a szomszédos országok rendvédelmi szerveivel történt egyeztetések eredményeként az összes magyar-szlovén átkelőn és határátlépési ponton is megszűnt a határforgalom ellenőrzése hétfőn 19 órakor. A koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs ügyeleti központjának munkatársa arra is kitért, hogy 427-re emelkedett a járványüggyel összefüggésben elrendelt büntetőeljárások száma: rémhírterjesztés ügyében 124 esetben, közveszéllyel fenyegetés miatt 29 esetben, csalás miatt 129 esetben, míg járványügyi szabályszegés miatt 22 esetben indítottak büntetőeljárást.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb