Sport

Új művel gyarapodott a magyar sportelmélet – bemutatták Szegeden a Labdarúgás és tudomány című könyvet

Új könyvvel gyarapodott a magyar sportelmélet!  A Labdarúgás és tudomány című, tíz fejezetből álló kötet, egyedüli és úttörő, ami a sporthoz való viszonyt, annak eszmei és gyakorlati velejáróit járja körbe a labdarúgáson keresztül. A művet Takács Mihály, a Puskás Ferenc Labdarúgó Akadémia főigazgatója, Csáki István, az akadémia tudományos csoportjának vezetője és a szegedi születésű Papp Róbert, az intézmény NB II-es vezető erőnléti edzője mutatták be Szegeden.

Mint az a bemutatón elhangzott, a magyar sport immár közel tíz éve egy nagyon komoly kulturális változáson megy keresztül, a könyv születésének apropója pedig nem más, mint ezeknek a változásoknak a sokszínűbbé tétele úgy elméleti, mint gyakorlati szinten. A könyv egyébként nem csak a könyvespolcokon, hanem az oktatási intézményekben is helyet kap és a tankönyvek sorát erősíti.

Fotó: Szabó Dávid – Szeged365.hu

Célja, hogy felhívja a szülők, a gyermekek, a pedagógusok, az edzők és a szakértők figyelmét arra, hogy a futball mennyire komplex egy sportág, emellett pedig ismertetni kívánja nem csak az anyaországi, hanem a külhoni magyar labdarúgással kapcsolatos történelmi tudnivalókat és érdekességeket is.

A szerzőket természetesen többek között a magyar labdarúgás egykori, koronázatlan királya, Puskás Ferenc személye, tudása, technikája és példája inspirálta és bár tudják, hogy jelenleg a magyar futball közel sem üti meg azt a szintet, amit az Aranycsapat megütött, mégis azon dolgoznak, hogy a csoda mihamarabb újra megtörténjen.

Fotó: Szabó Dávid – Szeged365.hu

Takács Mihály, a Puskás Ferenc Labdarúgó Akadémia főigazgatója és Csáki István, a Puskás Ferenc Labdarúgó Akadémia tudományos csoportjának vezetője a Szeged365.hu-nak a következőképp összegezte a könyv legfontosabb tudnivalóit:

Ezt követően Papp Róbert, a Puskás Ferenc Labdarúgó Akadémia NB II-es vezető erőnléti edzője, aki szintén egy fejezettel gazdagította a Labdarúgás és tudomány című kötetet ismertette a kondicionális képességek fejlesztésének fontosságát, zárásképp pedig örömét fejezte ki a szegedi futball sikerességében és kiemelkedésében, amely véleménye szerint sokak számára példaértékű lehet.

A könyvbemutatóra az MLSZ Csongrád-Csanád Megyei Igazgatósága szervezésében került sor, erről a Szeged365.hu fotósa, Szabó Dávid készített képeket.

A sajtótájékoztatót a Szeged365.hu élőben közvetítette, ez itt tekinthető meg újra:

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb