Blog

Még mindig itt tartunk?!

Komolyan 2020-ban még mindig ott tartunk, hogy felnőtt,  vezető beosztásban levő férfiak és/vagy nők nem tudják kordában tartani a vágyaikat, érzéseiket és indulataikat? Hogy először csak megjegyzéseket tesznek, meg odaszólnak, stírelnek, meg tapogatnak, aztán meg már csak azon kapjuk magunkat, hogy zaklatnak? Nem csak titokban, hanem nyilvánosan is?!

Komolyan 2020-ban ott tartunk, hogy színházigazgatók, politikusok meg vállalatvezetők mindezt szemrebbenés nélkül bejátsszák? Majd ezt követően egymásnak üzengetnek a közösségi felületeken és bulvárlapok hasábjain?

Komolyan 2020-ban ott tartunk, hogy egymáson éljük ki és egymásra ömlesztjük rá a fájdalmainkat, a félelmeinket, a nehézségeinket, a frusztrációinkat, a gyávaságainkat, a vágyainkat és gyakorlatilag mindent, amivel nem tudunk mit kezdeni?

Mert a közösségi felületek ezt megengedik, mert hát tulajdonképpen azért jöttek létre, hogy odalökjük, amit gondolunk, amit érzünk és aztán tényleg csodálkozunk, hogy a társadalom egy része agresszív, meg stresszes? Dühös, szomorú, depressziós, nőket és gyerekeket üt meg ver?

Ne tegyük.

Ne bántsuk egymást. Ne akarjunk mindenáron valakit megsérteni. Ne akarjunk mindenáron mindig, mindenkitől okosabbak, szebbek, jobbak, ügyesebbek lenni. Ne kommenteljük szanaszét a Facebookot és ne posztoljuk szanaszét az Instagramot. A siker titka nem ebben rejlik. Nincs olyan, hogy tökéletes, de tehetünk azért, hogy legyen jobb. Rajtunk múlik, hogy meddig megyünk el. Ne menjünk el a végletekig.

Hagyjuk már abba a megkülönböztetést. Formáljunk már végre véleményt normális, emberi módon. Próbáljunk már meg uralkodni magunkon. Az indulatainkon és az érzéseinken. Mert a jobb világhoz ez kell. Ahhoz, hogy csökkenjen az áldozatok száma, csökkenteni kell az áldozathibáztatók számán. Ahhoz pedig, hogy az ő számuk is csökkenjen, mérsékelni kellene a viselkedéseken és a vágyakon, amiket kergetünk. Tanuljuk meg, hogy kortól, nemtől, beosztástól, vallási és nemzeti hovatartozástól függetlenül sem tehetünk és tűrhetünk el mindig, mindent.

Ne így hagyjunk nyomot a Földön. Ne így hagyjunk nyomot embertársainkon.

#azoperettszínházbantörténtekmargójára

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb