Közélet

Napi összefoglaló: elhúzódhat a válsághelyzet, megtartják a Szegedi Szabadtéri Játékokat

Matolcsy György szerint a koronavírus-járvány okozta válsághelyzet elhúzódhat, eggyel csökkent a fertőzöttek száma Csongrád-Csanád megyében, jelenleg 12 aktív beteget tartanak nyilván, kedden is kijutott a balesetekből Szegeden és megtartják a Szegedi Szabadtéri Játékokat Szegeden.

ELHÚZÓDIK A VÁLSÁGHELYZET

“Elhúzódó válsághelyzetre számíthatunk” – állapítja meg Matolcsy György jegybankelnök a Növekedés.hu-n publikált, Európa három válsága című hétfő délutáni írásában. Mint írja, önálló pénzpolitikával nyertesen lehet kikerülni még egy közel évtizedes nehéz szakaszból is, de el kell kerülni a külső eladósodást.

EGGYEL CSÖKKENT AZ AKTÍV FERTŐZÖTTEK SZÁMA A MEGYÉBEN

Jelenleg 12 aktív fertőzött van Csongrád-Csanád megyében. Baranya, Bács-Kiskun, Békés és Tolna megyében már nincs aktív beteg – derült ki az Operatív Törzs mai sajtótájékoztatóján.

MINDÖSSZE HÁROM ÚJ FERTŐZÖTTET REGISZTRÁLTAK AZ ELMÚLT 24 ÓRÁBAN MAGYARORSZÁGON

Mindössze 3 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 4017 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 2 idős, krónikus beteg. Ezzel 550 főre emelkedett az elhunytak száma, 2324-en pedig már meggyógyultak. Az aktív fertőzöttek száma 1143 fő.

SZLOVÉNIA MEGNYITOTTA HATÁRAIT

Keddtől az összes határátkelő újranyit Szlovénia és Magyarország között. Ezt Szijjártó Péter jelentette be a Facebook-oldalán.

GAZDASÁGI WORKSHOPOT TARTOTTAK SZEGEDEN

A szegedi cégeknek síkfutásról gátfutásra kellett átváltani – hangzott el a „Vigyázz! Kész! Újraindítás!” című, szegedi szervezésű online workshop-on. A két részes rendezvény célja annak megvitatása volt, ki hogyan látja és éli meg a járvány következtében kialakult helyzetet, milyen tapasztatok, megoldások, „jó gyakorlatok” születtek.

KÖNNYEBB ÉS GYORSABB LESZ AZ ÖRÖKBEFOGADÁS FOLYAMATA

Könnyebb és gyorsabb lesz a gyermekek örökbefogadási folyamata, jelentette ki az Emberi Erőforrások Minisztériumának szociális ügyekért felelős államtitkára a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Gávavencsellőn kedden. Fülöp Attila kiemelte: a szülők számára is plusz segítséget nyújthat az örökbefogadás egyszerűsítéséről szóló, az Országgyűlés előtt lévő törvényjavaslat.

KEDDEN IS TÖBB BALESET VOLT SZEGEDEN

Baleset történt a Rókusi körút és a József Attila sugárút kereszteződésében. Két személygépkocsi ütközött egymásnak, a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense, Szabó Szilvia a Szeged365.hu-nak elmondta: a forgalmat egyelőre rendőrök irányítják addig, amíg a helyszíni szemle tart.

MEGTARTJÁK A SZEGEDI SZABADTÉRI JÁTÉKOKAT A DÓM TÉREN

Mégis megtartják a Szegedi Szabadtéri Játékokat a Dóm téren! Természetesen nem a megszokott színpadon és nézőszámmal, hanem a körülményekhez igazodva, de 2020-ban is színre kerülnek a produkciók. Így aztán nemcsak az újszegedi színpadon, hanem a belváros szívében is lesznek nyári színházi esték.

VÁLTOZOTT A FORGALMI REND A STEFÁNIÁN

Mától a troli nem áll meg a Múzeumnál, a Stefánia felújítása miatt pedig forgalomkorlátozásokat vezettek be Szegeden.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb