Mindenmás

Napi pakk, szerda: mégis lesz Szabadtéri, nomeg szakadó eső is Szegeden

Hétfő, kedd kipipálva, rajtolhat a szerda! Bár még kora reggel van, az OMSZ már ki is adta a narancs riasztást Csongrád-Csanád megyére, akár 50 mm is leeshet a mai napon. Jövünk a legfontosabb napindító hírekkel, a reggeli kávéd mellé:

ISTEN ÉLTESSE ŐKET

Kezdjük a sort a mai névnapos szegediekkel, egészen konkrétan Veletek: Margit, Gréta, Diána, Gitta, Bács! Legyen gyönyörű a napotok!

Ma születtek:

  • 140 éve született Kaffka Margit író, költő (Színek és Évek)
  • 141 éve Szabó Dezső író, kritikus, publicista
  • 98 éve Judy Garland, amerikai énekes-színésznő (Óz, a csodák csodája)
  • 67 éves Csákányi Eszter, Kossuth- és Jászai Mari-díjas színművésznő
  • 55 éves Elizabeth Hurley angol színésznő (Szőr Austin Powers 1-2)

MA IS RENGETEG ESŐ JÖHET

Az előző napokban látott (és legfőképpen kapott) esőzést a jelek szerint ma sem ússzuk meg: a katasztrófavédelem figyelmeztetése szerint rövid idő alatt akár 50 milliméternyi csapadék is hullhat Csongrád-Csanád és Jász-Nagykun-Szolnok megyék egyes területein. Jégesőre és erős, 60-70 km/órás szélrohamra is számítani kell, szóval, munkába indulás előtt ablak becsuk, esernyő bekészít.

Egy hétfői zuhé-videó, Gabitól, Szegedről (köszönjük), jégesővel megspékelve:

ÓVATOSAN A VOLÁN MÖGÖTT!

A Stefánia felújítása miatt egy szép nagy adag változás lepte meg a szegedi autósokat kedd reggel, egészen konkrétan ezek:

  • A rendkívül forgalmas kerékpárutat az építések miatt lezárták, így a biciklisek és az autósok előreláthatólag egy hónapig osztozni fognak az úttesten.
  • A gépjárműforgalmat útszűkület és 30 km/órás sebességkorlátozás fogadja, a gyalogosok pedig csak a Nemzeti Színház felőli oldalon közlekedhetnek.
  • A 9-es és 19-es vonalak nem állnak meg a Múzeumnál, az utasok a Széchényi tér és a Dózsa utca megállóhelyeket vehetik igénybe.

Még több infó és kép a helyszínről:

A Tisza Lajos körút Aradi Vértanúk tere és Árvízi Emlékmű közötti szakaszán szabad a pálya mindkét irányban, viszont a parkolóhelyek egy része még használhatatlan és bizony előfordul, hogy egy-egy sürgő-forgó munkagép pár percre megakasztja a forgalmat (kedd 16:30 körül kb. 10 percig egyetlen sárga traktor miatt állt a sor).

Hétfőn és kedden napi 3-3 közlekedési baleset történt Szegeden, mit szólnátok hozzá, ha ma (szerdán) megtörnénk az átkot és 0 db eseménnyel zárnánk a napot?

A (sajnos) eseménydús hétfőt követően kedd délután 3 és 4 között a Budapesti körút és a József Attila sugárút kereszteződésében, pár perccel később a Brüsszeli körút és a József Attila sugárút találkozásánál törtek össze autókat, személyi sérülés nélkül.

Este 6 után pár perccel egy teherautó rohant bele egy tanulóvezetőbe Szegeden, a Kossuth Lajos sugárút és a Damjanich utca kereszteződésénél. 

A KEDDI NAP LEGJOBB HÍRE

A legnagyobb meglepetést a végére tartogattuk (mármint, akkor meglepetés, ha tegnap nem olvastál Szeged365.hu – t): mégis megtartják a Szegedi Szabadtéri Játékokat a Dóm téren! Természetesen nem a megszokott színpadon és nézőszámmal, hanem a körülményekhez igazodva, de 2020-ban is színre kerülnek a produkciók. Így aztán nemcsak az újszegedi színpadon, hanem a belváros szívében is lesznek nyári színházi esték.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb