Mindenmás

Napi pakk, péntek: nyár, Szeged, (végre) 30 fok!

Végre-valahára beköszönt az igazi nyár, jön a hétvége, nekünk pedig rengeteg mesélni valónk van péntek reggel(re)! Ha már az egyik kezedben a kávéd, a másikban a Szeged365.hu (például egy mobiltelefon formájában), eljött az idő a mai Napi Pakkunkhoz!

Egy tuti program-tipp, a hétvégére. Szeged, Füvészkert, a 2020-as Föld Napján, akkor még emberek nélkül… fotó: Szabó Dávid, Szeged365.hu

KEZDJÜK EGY KLASSZ HÍRREL: ITT AZ IGAZI NYÁR!

Meleg, igazi nyárias időben lesz részünk a hétvégén, a hőmérséklet 30 fok fölé emelkedhet. Csapadékkal minden bizonnyal csak vasárnap kell számolnunk, azzal is csak elvétve a térségben.

Bővebben:

BOLDOG NÉVNAPOT!

…Nektek: Villő, János, Leó

MA SZÜLETTEK

  • 96 éve, Miltonban (Massachusetts) megszületett idősebb George Bush, az USA 41. elnöke.
  • 91 éve született a zsidó származású, holland Anne Frank, akit a náci megszállás alatt írt naplója tett világhírűvé.
  • 77 éves Benkő László zeneszerző, billentyűs, az Omega együttes tagja.
  • 71 éve született Bárándy Péter ügyvéd, politikus, volt igazságügy-miniszter.
  • …és ma 41 éves a “Menjél csaje haza magadnak!” oltás fekete öves, 4 danos mestere, Gáspár Laci!

MEGVAN A 2020/2021-ES, SZEGEDI SZÍNHÁZPROGRAM!

Érkezik az Orwell-féle 1984, a Chicago-musical és a Szegedi Kortárs Balett Blue című remekműve is – Barnák László egy extravagáns show keretein belül (ezt élőben adtuk, itt tudod visszanézni a teljes videót) jelentette be 2020/2021-es évad színházi bemutatóit, csütörtök este a Dugonics téren. Készültünk egy óriásgalériával + mutatjuk, mit érdemes megnézni a Szegedi Nemzeti Színházban!

AMIRE NAGYON-NAGYON FIGYELJ, HA AUTÓVAL MÉSZ

Felejtsük el a rutinközlekedést az Aradi vértanúk terénél, mert komoly bajba kerülhetünk… Az egyenesen haladó járműveknek elsőbbséget kell adniuk a szemből érkezőknek:

A rakpart felől a Hősök kapuja irányába haladva tábla is jelzi a forgalmirend-változást. Az új szabály lényege, hogy a kórház irányából érkező, egyenesen haladó autósoknak elsőbbséget kell adniuk a Tisza Lajos körútról, szemből érkező, balra kanyarodó gépjárművek részére. Figyeljünk oda, mert a kereszteződés kifejezetten trükkös!

Nem tudjuk, ki volt ez a zseni, de (sajna) sikerült összehozni:

Elég komoly kis móka megy a Stefánián is, figyelj ott is. A rendkívül forgalmas kerékpárutat az építések miatt lezárták, így a biciklisek és az autósok előreláthatólag egy hónapig osztozni fognak az úttesten. A gépjárműforgalmat útszűkület és 30 km/órás sebességkorlátozás fogadja, a gyalogosok pedig csak a Nemzeti Színház felőli oldalon közlekedhetnek. A 9-es és 19-es vonalak nem állnak meg a Múzeumnál, az utasok a Széchényi tér és a Dózsa utca megállóhelyeket vehetik igénybe.

Bővebb információkért KATT IDE, mesélünk.

EZ TÖRTÉNT CSÜTÖRTÖKÖN

Röviden: minden.

Bővebben: minden, is.

Még annál is bővebben:

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb