Közélet

Napi összefoglaló: egy új fertőzött a megyében, rendelőépülettel gazdagodott a Napfény Városa, korlátozások a szegedi vasútvonalon

Az elmúlt 24 órában egy új fertőzöttet regisztráltak Csongrád-Csanád megyében. Új rendelőépülettel gazdagodott a Napfény Városa. Egész nyáron korlátozásokra kell számítani a szegedi vasútvonalakon és beteg gyermekeket segítő alapítványokat támogatott a Tisza Volán SC.

EGY ÚJ FERTŐZÖTT A MEGYÉBEN

Mindössze 12 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 4039 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt két idős, krónikus beteg. Ezzel 553 főre emelkedett az elhunytak száma, 2391-en pedig már meggyógyultak. Az aktív fertőzöttek száma 1095 fő.

ÚJ RENDELŐÉPÜLETTEL GAZDAGODOTT A NAPFÉNY VÁROSA

Egy egykori óvoda átalakításával, 550 millió forintos beruházással új rendelőépület készült el Szegeden, a 11 ezer embert ellátó létesítményt csütörtökön adták át.

KORLÁTOZÁSOK A SZEGEDI VASÚTVONALAKON

Egész nyáron korlátozásokra kell számítani szegedi vasútvonalakon a Nyugati pályaudvarra vezető vasúti szakasz felújítása miatt, közölte a MÁV.

BETEG GYERMEKEKET SEGÍTŐ ALAPÍTVÁNYOKAT TÁMOGATOTT A TISZA VOLÁN SC

Közel kétmillió forinttal támogatta a szegedi Tisza Volán SC kézilabda szakosztálya a szegedi Gyermeksebészet a Műtétre Váró Gyermekekért Alapítványt, a Kisgyerekek is lehetnek nagybetegek Alapítványt és a Dr. Tekulics Péter a Gyermekekért Alapítványt.

CSÖKKENT AZ AKTÍV FERTŐZÖTTEK SZÁMA AZ ORSZÁGBAN

Az aktív fertőzöttek száma ugyan napról napra csökken, azonban a vírus még “közöttünk van” – hívta fel a figyelmet az országos tisztifőorvos a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs csütörtöki online sajtótájékoztatóján.

AZ IDEI ÉVBEN MÁR 100-AN DÖNTÖTTEK ÚGY, HOGY KATONÁNAK ÁLLNAK A MEGYÉBEN

Június elején több mint 40-en vonultak be, ezzel az idei jelentkezések száma elérte a 100 főt – derült ki a MH 5. Bocskai István Lövészdandár tájékoztatásából. Az új katonák képzése elkezdődött Hódmezővásárhelyen.

TESTKAMERÁT KAPTAK A SZEGEDI ELLENŐRÖK

A MÁV-nál bevált a módszer, július 1-jétől pedig Szegeden is testre szerelt kamerákkal végzik majd a munkájukat az ellenőrök. Ezzel biztonságosabb lesz a jegyvizsgálók munkája, de az álcájukat így könnyebben szúrhatják ki a bliccelők.

FORGALMI-REND VÁLTOZÁS AZ ARADINÁL

Felejtsük el a rutinközlekedést az Aradi vértanúk terénél, mert komoly bajba kerülhetünk! Az egyenesen haladó járműveknek elsőbbséget kell adniuk a szemből érkezőknek.

SZEGEDI DIÁKOT DÍJAZTAK AZ INNOVÁCIÓS TEHETSÉGKUTATÓN

A járásproblémák diagnosztikáját segíti a radnótis Kreinicker Gábor pályaműve. A projekt hatalmas szakmai elismerésben részesült: a 29. Ifjúsági Tudományos és Innovációs Tehetségkutató Verseny zsűrije a 99 benyújtott pályázat közül harmadik díjban részesítette.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb