Mindenmás

Hány migráns fér el egy csomagtartóban?

Valószínűleg a Csongrád-Csanád megyei rendőrök is meglepődtek, amikor Kiszombor közelében egy moldáv férfi igazoltatása közben a csomagtérben négy határsértőre bukkantak. A gépjármű vezetője ellen embercsempészés gyanúja miatt indult eljárás, a migránsokat pedig visszakísérték a határzárhoz.

Megvan a cirkuszi mutatvány, amikor minél többen zsúfolódnak össze egy kis méretű autóban? Valami hasonló történhetett a 43-as főúton Kiszombor közelében is. A Kiszombor Határrendészeti Kirendeltség járőrei 2020. június 12-én 23 óra 5 perckor igazoltattak egy szlovák rendszámú járművet, amelynek csomagterében zsúfolódott össze négy, magát szír állampolgárnak valló személy.

Az utasok magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. A rendőrök a gépkocsit vezető moldáv állampolgárságú férfit a határrendészeti kirendeltségre előállították, ahol embercsempészés bűntett elkövetésének gyanúja miatt indul ellene büntetőeljárás.

EGY CSEH EMBERCSEMPÉSZ SEM ÚSZTA MEG

Június 13-a szerencsétlen napnak bizonyult annak a cseh férfinak, akit 4 óra 40 perckor igazoltattak az 55-ös főúton, Domaszék külterületén. Az ellenőrzés során a rendőrök a személyautóban öt férfit találtak, akik magukat afgán állampolgárnak vallották, és magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően szintén nem tudták igazolni. A cseh sofőr ellen ugyancsak embercsempészés miatt indult büntetőeljárás.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb