Sport

Újabb szegedi siker: Bronzérmes az SZTE MK csapata a léghajtányok virtuális versenyén

A koronavírus-járvány miatt nem tudták megtartani a pneumobilok 13. nemzetközi versenyét, így a csapatok virtuálisan, a műszaki domumentációkkal mérték össze a tudásukat. A nemzetközi mezőnyben harmadik lett az SZTE Mérnöki Kar Pepp-Air csapata!

A terveket már 2019-ben benyújtották a hallgatók, de a szokásos versenyt a járványhelyzet miatt nem tudták megtartani a szervezők, helyettük a terveket mérték össze.

“A test-test elleni versenyt nem lehetett megrendezni, ezért a rendelkezésre álló versenymunkák alapján döntött a verseny szervezője, hogy nem hagyja veszni a diákok elvégzett munkáját és fiatalos lendületét, mégiscsak díjazza a versenyző csapatokat egy kicsit más formában” – magyarázta a Szegedi Tudományegyetem Mérnöki Kar Pepp-Air csapatát vezető oktató, dr. Tóth István Tibor.

Összesen 9 ország 26 különböző felsőoktatási intézménye küldött csapatot a léghajtányok nemzetközi versenyére, szinte az összes magyar műszaki kar képviseltette magát. A 48 csapatból álló mezőnyben a Szegedi Tudományegyetem 4 teamet indított. Két csapatot – AirForce, Pepp-Air Szeged – dr. Tóth István Tibor támogatott, két csapatot – Airrari Szeged, Airrari Classic Szeged – pedig a léghajtány-építés „szegedi atyamesterének” számító dr. Péter Szabó István.

A virtuális versenyen díjazták a csapatok által benyújtott legjobb műszaki dokumentációkat, a leginnovatívabb járművet, a legszebb karoszériát és a legjobb vezérlő megoldást.Az első kategóriában a Szegedi Tudományegyetem Mérnöki kar csapata, a Pepp-Air Szeged pedig a harmadik helyezést érte el.

“Szerintem ez is megerősíti, hogy olyan diplomás szakembereket képez az MK, akik a mérnöki munka egyik alappillérét, a műszaki dokumentációt is el tudják készíteni versenyképes, kiemelkedő minőségben, komoly nemzetközi és hazai megmérettetésben. Remélhetően ez újabb érdeklődést kelt és újabb lendületet ad a szegedi mérnökképzés számára.” – értékelt dr. Tóth István Tibor.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb