Mindenmás

Megérkezett a vihar, de nem Szegedre! Még több fotó a fővárosból (frissítve)

OMSZ: másodfokú figyelmeztetés Csongrád-Csanád megyére. Zivatar, vihar, armageddon. Ehelyett Szegeden: szikrázó napsütés, 29 fok, 1-2 felhővel… Úgy tűnik, ezt megúsztuk, nem úgy, mint Budapest – zúzós viharfotók érkeztek a fővárosból.

Ilyenek:

Egy kis képmagyarázat…

1.: Tűzoltó irányítja a vihar után összegyűlt esővízben haladó járműveket a főváros X. kerületében, a Maglódi út és a Gitár utca kereszteződésénél. 

2.: Vihar Budapesten, a XI. kerületben. Az előtérben a Park Teniszklub, a háttérben a Danubius Hotel Flamenco szálloda épülete látható.

3.: Kidőlt fát távolítanak el tűzoltók a belvárosi Alkotmány utcában. A Budapestet is érintő viharos időjárás miatt fél óra alatt több mint hetven helyszínre riasztották a tűzoltókat.

ÚJABB FOTÓK ÉRKEZTEK

Újabb fotó: a vihar után összegyűlt esővízben haladnak járművek a budapesti Teréz körúton, az Oktogonnál, vasárnap délután:

Még mindig Budapest. A nagy mennyiségű csapadékvíztől felszakadt útburkolat a XII. kerületi Istenhegyi úton:

Az alábbi MTI fotók Pilisborosjenőről érkeztek, a Pest megyei községben a lezúduló esővíz egy mezőgazdasági területről a földet, valamint az útburkolatot elsodorva elöntötte és járhatatlanná tette a 10-es főút egy szakaszát:

Hálásak vagyunk, amiért mi, szegediek megúsztuk a mai dzsemborit. Még mindig Pilisborosjenő:

ORSZÁGSZERTE RENGETEG GONDOT OKOZOTT A VASÁRNAPI FELHŐSZAKADÁS

Országszerte sok helyen okozott fennakadásokat a vasárnap délutáni vihar, Budapesten több mint 350 helyre vonultak ki a tűzoltók – közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság helyettes szóvivője az MTI-vel. Dóka Imre elmondta: a nagy mennyiségű csapadék Budapest valamennyi kerületében munkát adott a tűzoltóknak.

Szintén az esőzések miatt riasztották több esetben a katasztrófavédelem munkatársait Fejér megyében Bicske és a Váli-völgy térségébe, Komárom-Esztergom megyében Tatabánya, Jász-Nagykun-Szolnok megyében pedig Szolnok környékére – mondta. Hozzátette: a Balatonnál jellemzően kisebb fakidőlések miatt kellett kivonulniuk a tűzoltóknak, akik még délután is országszerte több helyszínen dolgoztak. A szóvivő arra kérte a lakosságot, hogy kísérjék figyelemmel az Országos Meteorológiai Szolgálat figyelmeztetéseit.

A katasztrófavédelem tájékoztatása szerint Ravazdon villám csapott egy körülbelül száz négyzetméter alapterületű családi házba vasárnap délután. A tetőszerkezet nem gyulladt ki, viszont mintegy tíz négyzetméternyi felületen beizzott, ezt a tűzoltók megszüntették.

MEGHALT EGY NŐ, AKIT ELSODORT A HEVES ESŐZÉS OKOZTA VILLÁMÁRVÍZ

Meghalt egy nő, akit elsodort egy villámárvíz vasárnap délután Tótvázsonyban – közölte a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság ügyeletes szóvivője az MTI-vel. Kucsera Katalin elmondta: a 66 éves nő a férjével vasárnap délután a kertjük végében levő hídpillért akarta megtisztítani az eső miatt megáradt időszakos vízfolyás hordalékától, ám belecsúszott a vízbe, és a villámárvíz mintegy hetven méteren sodorta magával. A bajba jutott nőt a katasztrófavédelem munkatársai húzták ki a vízből, de a mentők már nem tudták újraéleszteni. A rendőrség általános közigazgatási eljárásban vizsgálja az eset körülményeit – tette hozzá a szóvivő.

KORÁBBAN ÍRTUK A TÉMÁBAN

Több megyében és a fővárosban is másodfokúra emelte a zivatar és a felhőszakadás veszélye miatt vasárnapra kiadott figyelmeztetéseket az Országos Meteorológiai Szolgálat, a listán Csongrád-Csanád megye is ott van. Hivatalosan ilyen időjárásnak kellene lennie Szegeden:

https://szeged365.hu/2020/06/14/apa-kezdodik-kiadtak-a-masodfoku-figyelmeztetest-csongrad-csanad-megyere/

Fotók: MTI, Mihádák Zoltán, Soós Lajos

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb