Közélet

“Zöldebbek” lesznek a megállók Szegeden, az SZKT vezetőjét kérdeztük

Zöldmegállókkal gazdagodik a Napfény Városa. Majó-Petri Zoltán, a Szegedi Közlekedés Zrt. vezetője a Szeged365.hu-nak úgy fogalmazott: nem csak a klíma, hanem az európai, azon belül pedig természetesen a szegedi emberek igényei is változtak, az SZKT pedig minél széleskörűbben szeretne alkalmazkodni ezekhez. Éppen ezért Zöldmegálló-Ötletpályázatot hirdet.

A pályázat célja, hogy a Napfény Városában élők minél több ötlettel lássák el az SZKT-t, hogy a helyi tömegközlekedés megállói, hogyan, milyen módon válhatnának „zöldebbé”.

Fotó: Szabó Dávid – Szeged365.hu

„Az interneten már számtalan javaslatot olvashatunk azzal kapcsolatosan, hogy az európai nagyvárosokat, hogyan, milyen módon lehetne zöldebbé, környezettudatosabbá, tisztábbá tenni. Az ötletpályázat pedig azt a célt szolgálja, hogy megtudjuk, a helyiek a Napfény Városában hogyan szeretnék mindezt elérni. Azt szeretnénk, ha minél több szegedi, minél több konkrét javaslatot tenne arra, hogy melyik megálló, hogyan kellene, hogy megújuljon, zöldebbé váljon. Mindezt azért, hogy a lakosok a saját lakókörnyezetükben a lehető legkomfortosabban érezhessék magukat, pláne akkor, ha a tömegközlekedést naponta többször is igénybe veszik.” – mondta Majó-Petri Zoltán.

Fotó: Szabó Dávid – Szeged365.hu

A vezető a Szeged365.hu-nak reményét fejezte ki abban, hogy minél több fiatalt megmozgat majd a pályázat, annál is inkább, mert sok, klassz nyeremény vár azokra, akinek az ötlete a legjobbnak és a legkivitelezhetőbbnek bizonyul.

Pályázás menete:

  • rajzzal, grafikával és leírással együtt maximum három A/4 oldalméretben
  • csak leírással maximum két A/4 oldalméretben
  • csak rajzzal, grafikával maximum egy A/4 oldalméretben

Az ötletek beküldésének határideje: 2020. 07. 10. 10:00 óra

A beküldés módja:

  • online űrlap kitöltésével, IDE kattintva
  • személyesen, a társaság ügyfélszolgálati irodájába (Szeged, Deák F. u. 31.)

A zsűri a legjobb 10 ötletet a következőkkel díjazza:

  • Szeged International Airshow belépő
  • Vadaspark belépő
  • Szegedi Ifjúsági Napok belépő

Eredményhirdetés: 2020.07.31.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb