GasztroSzegedi Arcok

Mark Wiens, amerikai gasztrovloggernél is ász a szegedi halászlé

“Europe’s spiciest food” – jegyzi meg a (szerintünk) világhírű szegedi halászléről a (többek szerint) világhírű amerikai gasztroblogger, Mark Wiens. A több, mint 6.220.000 feliratkozóval rendelkező Youtuber a Kiskőrössy Halászcsárdában vetette bele magát a haltepertő és a halászlé adta élvezetekbe.

AZ AMERIKAI VLOGGERNÉL IS ÁSZ A SZEGEDI HALÁSZLÉ

“It is so incredibly good” – mondja a videóban a tepertőről, majd rátér a halászlé dícséretére (vagy ahogy ő ejti: husszala…): fűszeres, telis-tele paprikával, sok hagymával, erőteljes ízvilággal, csodálatos aromával. A halászlé után még a szegedi rántott halat is rommá dícsérte, ez spec mifelénk, a Szeged365 szerkesztőségében is nagy ász, Mark, ebben (is) egyetértünk veled.

A 20 perces videó kilencedik percében jön egy vágás, az új helyszín Baja, a vlogger itt is leteszteli a halászlevet. Khm, szerintünk eddig érdemes nézni, innentől kezdve sajnos jön egy olyan rész, hogy a bajai jobban ízlik neki, mint a szegedi. Ejnye.

Mark, hálás köszi az első 9 percért, a második tizenegyet meg felejtsük el…

BUDAPESTEN IS JÁRT A VILÁGHÍRŰ VLOGGER

Mark, ha már Magyarországon járt, Szeged és Baja mellett a fővárosban is garázdálkodott egy nagyot. “Best chinese food I’ve eaten in Europe” – mondta az egyik pesti kínai étterem kínálatát végig kóstolva:

Külön show elem, ahogy megpróbálja kimondani, “vásárcsarnok” (a halászléhez hasonlóan ez sem jön össze neki, tök jópofa):

De a legjobb videója (a szegedi után) talán az, amelyben a legismertebb budapesti látványosságokat járja végig, majd eszik egy rétest, illetve később egy gulyáslevest is. A videó legviccesebb része, mikor óriási lelkesedéssel próbálja ki a szódásszifont:

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb