Közélet

Az egészségügyi ellátás biztonságos újraindításán dolgozik az SZTE

A Szegedi Tudományegyetem Szent-Györgyi Albert Klinikai Központja mindent megtesz annak érdekében, hogy a betegellátási tevékenység valamennyi klinikáján, a lehető leghamarabb készen álljon az ellátási igények széleskörű kiszolgálására. Ennek megfelelően az összes intézményben elindult a járó- és fekvőbeteg ellátás, valamint a diagnosztikai tevékenységek fokozatos, ütemezett visszaállítása.

Az intézmény elsődleges célja, hogy a következő időszakban fenn tudja tartani az újra induló szakmai profilok működését, ellátási feladataink teljes spektrumát. Ennek különösen nagy hangsúlyt ad az, hogy az SZTE valamennyi – regionális centrumként is működő – klinikája, betegellátó szervezeti egysége a COVID-19 ellátásra is kijelölt helyként működik. Éppen ezért kulcsfontosságú feladat a betegellátás újraindítása mellett a betegbiztonság maradéktalan érvényesítése is.

Fotó: Szabó Dávid – Szeged365.hu

Tekintettel a fentiekre, a legmagasabb szintű (hármas progresszivitású) ellátási egységek védelme, a helyi és regionális betegellátás folyamatos biztosítása érdekében, a látogatás lehetőségét egyelőre az alábbi esetek számára tartják fenn:

– súlyos állapotú betegek esetén az általuk megjelölt személy, a kiskorú beteg szülője, illetve törvényes képviselője,

– vajúdás és szülés alatt a szülő nő által megjelölt nagykorú személy,

– a beteg vallási meggyőződésének megfelelő egyházi személyvagy vallási egyesület vallásos szertartást hivatásszerűen végző tagja látogathatják a beteget.

Ezekben az esetekben is rendkívül fontos, hogy a látogatók betartsák azokat az intézkedéseket, amelyek a fertőződés veszélyét és átadását a lehető leghatékonyabban csökkentik. Ennek érdekében a Klinikai Központ minden egységében szigorúan betartják az országos tisztifőorvos által kihirdetett látogatási szabályokat az engedélyezett látogatások kapcsán.

Fotó: Szabó Dávid – Szeged365.hu

Vagyis:

  • Kizárólag egészséges személy látogathat fekvőbeteget, és egy beteg egyszerre csak egy látogatót fogadhat.
  • Az intézménybe való belépéskor a látogatóknak ki kell tölteni egy rövid kérdőívet annak érdekében, hogy csak egészséges személy léphessen be a klinikák területére.
  • A látogató minden esetben köteles maszkot viselni és a számára biztosított kézfertőtlenítő szert használnia kell. A látogató csak az általa meglátogatott beteggel kerülhet 2 méteren belüli távolságra.

A látogatás fent leírt részleges korlátozása visszavonásig érvényes.

A Szegedi Tudományegyetem a látogatási korlátozások kapcsán kéri a betegek és hozzátartozóik türelmét és megértését.

Forrás: SZTE

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb