Sport

Újra Szeged ad otthont az evezős országos bajnokságnak

2020-ban is Szeged ad otthont az evezős országos bajnokságnak. A Napfény Városa több tucat evezős nagyágyút nevelt már ki, éppen ezért nem egyszer biztosított terepet az országos bajnokságnak, nem lesz ez másként az idei évben sem, július 30. és augusztus másodika között, ismertette a A Magyar Evezős Szövetség.

A szövetség eredetileg is a szegedi Maty-érrel tervezett, de a rendezés a világjárvány hatására bizonytalanná vált. Később pedig – már az enyhítések ismeretében – alternatív helyszínről is gondoskodniuk kellett, ami Sukoró volt. A szervezet honlapja kiemelte, hogy az ob-ra nézők is kilátogathatnak.

Király Csaba, Király Miklós

A nemzetközi szövetség (FISA) közben megerősítette a 2020-21-es, módosított európai versenynaptárát, amelynek értelmében az idei Európa-bajnokságnak Poznan ad otthont október 9-11. között – ezt már április közepén bejelentették -, a járványhelyzet ismeretében viszont a rendezésről július 31-én hozzák meg a végső döntést.

Kovács Sándor Kósa András

Az európai olimpiai és paralimpiai kvalifikációs versenynek, valamint az Eb-nek jövőre az olaszországi Varese ad otthont, előbbit április 5-7., utóbbit 9-11. között rendezik meg.

A 2017-es szegedi országos bajnokság izgalmai az alábbi videókban újra felidézhetőek:

Forrás: MTI

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb