Gasztro

Gasztro365: jön a tanyasi, fűszeres csirke rizottóval bolondítva, Dunszt Zsolttól

Itt a finom, roppanós tanyasi filézett csirke, rizottóval bolondítva, Dunszt Zsoltól, a BBQ királytól, egyenesen Sándorfalváról.  A Mangalard Farm megálmodója és séfje ezúttal egy hagyományos, tanyasi ételt készít, amit egy modern egytálétellel spékel meg, úgy, hogy az jelen esetben köretként szerepel majd a tányéron.

Fotó: Szabó Dávid – Szeged365.hu

A Gasztro365 e heti adásában is Molnár Bé (Rádió 1) segítette a séfet, aki korábban több, neves külföldi és magyar étterem séfjeként és konyhafőnökeként is dolgozott, michelin csillagos séfek mellett. Tagja volt az Európa és világbajnokságot elnyerő magyar BBQ csapatnak, most azonban egy autentikus környezetben, egy séf ízlésével és egy művész szemléletével alkotja meg a vidék igazi ízeit, Sándorfalván, a Mangalard Farmon. Kár lenne kihagyni ezt a fenomenális, hagyományos ám mégis modern köntösbe öltöztetett receptet, ami olcsó alapanyagos, színes, omlós és végtelenül ízletes!

FŰSZERES TANYASI CSIRKE, GOMBÁS RIZOTTÓVAL

Hozzávalók:

Tanyasi csirke, parmezános bundában:

  • tanyasi csirkecomb
  • kacsazsír
  • curry
  • parmezán
  • bors
  • petrezselyem
  • fokhagyma
  • zöldhagyma
  • liszt
  • tojás

Sampion rizottó:

  • kókusztej
  • fehérbor
  • húsleves alaplé
  • rizottó rizs
  • újhagyma
  • gomba
  • parmezán

Köszönjük a forgatási helyszínt a csodálatos Mangalard Farmank!

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb