Közélet

Elmaradnak a diplomaosztó ünnepségek, több mint 8000 oklevelet postáz az SZTE

Idén nyáron a koronavírus által okozott helyzet miatt hagyományos módon nem szervez diplomaátadó ünnepségeket a Szegedi Tudományegyetem egyik kara sem, azonban elképzelhető, hogy később valamilyen formában pótolni fogják azokat.

A koronavírus miatt nem lehet 500 főnél nagyobb rendezvényeket tartani, így idén nem szervez diplomaosztó ünnepségeket a Szegedi Tudományegyetem. A járványügyi helyzet alakulásával lehetséges, hogy a karok a későbbiekben pótolhatják az ünnepségeket – tájékoztatta a Szeged365.hu-t az egyetem sajtóosztálya. A diplomázó hallgatók hivatalos levélként kapják majd meg végzettségüket igazoló okirataikat.

TÖBB EZER OKLEVELET POSTÁZNAK

Szintén a járvány miatt a kormány úgy döntött, azok is megkaphatják diplomájukat, akik a nyelvvizsga-előírások kivételével valamennyi követelményt teljesítik. Ezzel a rendelkezéssel a Szegedi Tudományegyetemen több mint 7000 hallgató vált jogosulttá az oklevél átvételére nyelvvizsga hiányában, velük együtt összesen 8500-9000 oklevelet fog postázni az egyetem. Az iratok nyomtatása már elkezdődött, így hamarosan minden végzős hallgató kézhez veheti majd tanulmányai eredményét.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb