KözéletSzegedi Arcok

Szeged turizmusát menti a Szegedi Szabadtéri Játékok, exkluzív interjú Herczeg Tamással

Turizmusélénkítő csomagot állított össze a négy legjelentősebb szegedi szállodával összefogva a Szabadtéri Játékok. A szegedi idegenforgalom egyik bástyájának számító fesztivál a járványhelyzet után ingyenessé tette két Dóm téri előadását, a produkciókra szóló belépők csaknem felét pedig a Szegedre érkező szállodai vendégek számára biztosítja. A kezdeményezésről Herczeg Tamás, a Szegedi Szabadtéri Játékok igazgatója szerdán délután, a Napfény Városában tartott sajtótájékoztatót.

Az igazgató kiemelte: mivel az elmúlt években azt tapasztalták, hogy a produkciókra ellátogatóknak a fele szegedi, a másik fele azonban az ország több pontjáról esetleg a határon túlról és/vagy külföldről érkezik, az idei évben a koronavírus-járványra való tekintettel, a rendkívüli módon és keretek között megrendezett előadások bevételét a szegedi idegenforgalomban tevékenykedőknek ajánlják majd fel.

Fotó: Szabó Dávid – Szeged365.hu

Herczeg Tamás úgy fogalmazott: rendkívül fontos, hogy a szegedi turizmusban tevékenykedők és a minőségi kultúrát kínáló, Szegedi Szabadtéri Jákok szervezői kooperáljanak egymással, hiszen a helyi turizmus egyik legkiemelkedőbb eleme nem más, mint az immár 90 éve színre vitt előadások sokasága, ez azonban a Napfény Városának szállodai szolgáltatásai nélkül nem jöhetne létre, hiszen ezek azok a létesítmények, amelyek helyet biztosítanak a színészeknek és a vendégeknek egyaránt. Ezek azok a helyek, ahol a Szegedi Szabadtéri Játékok széleskörű programsorozatának ideje alatt mindenki, gondtalanul és biztonságos körülmények között, magas színvonalon ellátásra kerül.

Mindezt megerősítette az eseményen résztvevő, Harangozó Gyula, a Szegedi Szabadtéri Játékok művészeti igazgatója, Szabó Mihály, a Hunguest Hotel Forrás Szeged igazgatója, Gál István, az Art Hotel Szeged szállodaigazgatója, Psimmenos Petros, a Novotel Szeged igazgatója, valamint Zsurka Péter, a Mátrix Hotel Szeged és a City Hotel Szeged üzemeltetője is. Az létesítmények képviselői végezetül köszönetet mondtak és további együttműködésről biztosították az igazgatót.

Fotó: Szabó Dávid – Szeged365.hu

A Szeged365.hu a sajtótájékoztatót és bejelentést élőben közvetítette, ez alább tekinthető meg újra:

https://szeged365.hu/2020/06/24/sajtotajekoztato-eloben-a-szeged365-hu-n-ujrainditana-szeged-idegenforgalmat-a-szabadteri/

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb