Közélet

Új krízisközpontot avattak Mórahalmon

Új Krízisközpontot avattak szerdán délelőtt Szeged szomszédságában. A mórahalmi Johannita Segítő Szolgálat az „Infrastrukturális beruházások a hátrányos helyzetű, illetve krízis helyzetbe került csoportokat segítő szolgáltatások fejlesztésére” címet viselő uniós pályázat keretében egy több helyiségből álló létesítménnyel gazdagodott.

Az eseményen köszöntőt mondott Vitályos Eszter, az európai uniós fejlesztéspolitikáért felelős államtitkár, őt követte Soltész Miklós, a Nemzeti Erőforrás Minisztériumában szociálpolitikáért felelős államtitkár, aki egyben az egyházi, nemzetiségi és civil társadalmi kapcsolatokért felelős államtitkár is, emellett természetesen beszédet mondott Mórahalom polgármestere, Nógrádi Zoltán és végül de nem utolsó sorban örömét és háláját fejezte ki Porcsalmy László, a Johannita Segítő Szolgálat elnöke is.

Vitályos Eszter és Soltész Miklós beszédében kiemelte: a segítő szolgálatok megléte végtelenül fontos Magyarországon, ugyanis számtalan olyan helyzet alakult és alakulhat ki, ahol az ő munkájuk nélkül a bajba került családok nem tudnának a helyreállni. Mindketten köszönetet mondtak azért, hogy a határmenti város az elmúlt években helytállt és segítette a magyar kormány munkáját ott és akkor, ahol és, amikor csak tudta.

Ezen belül ugyanekkora hálával voltak a Johannita Segítő Szolgálat elnöke és önkéntesei felé is, akik időt, energiát nem sajnálva hosszú évek óta azon dolgoznak, hogy az Alföldön minden rászoruló család a számára megfelelő támogatásban és adományban részesüljön.

Az államtitkár asszony és az államtitkár úr a Szeged365.hu-nak röviden összegezte a kormány ezzel kapcsolatos célját és az erre irányuló uniós forrásokkal kapcsolatos tudnivalókat is.

Nógrádi Zoltán, Mórahalom polgármestere ezt követően ismertette a város jelenlegi helyzetét, majd beszélt a Johannita Segítő Szolgálat és a határmenti város közös, jó kapcsolatáról és kooperációiról is.

Végezetül pedig a Johannita Segítő Szolgálat elnöke Porcsalmy László összegezte tevékenységüket és ismertette, hogy az újonnan átadott és felavatott Krízisközpont milyen feladatokat lát majd el és milyen célokat szolgál majd a későbbiekben.

Az elnök a Szeged365.hu-nak úgy fogalmazott: tevékenységük iránt évről-évre egyre nagyobb az igény.

A Krízisközpont felavatását és az ünnepséget Szabó Dávid kollégánk kapta lencsevégre:

A Szeged365.hu az ünnepséget élőben közvetítette, ez itt nézhető meg újra:

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb