Szegedi Arcok

Régi cimbora új ruhában: íme a vadiúj Fülig Jimmy

Aki belekóstolt már a szegedi éjszakába, hallott a Fülig Jimmyről. Vagy legalább egy olyan emberről, aki már járt ott. Most viszont eljött az a pillanat, amikor neked is fel kell írnod a bakancslistára, mert a kívül-belül megújult vendéglátó hétről hétre változó italakcióival egészen biztosan a belvárosi kocsmatúrák kihagyhatatlan állomása lesz.

Inkább innék valamit…”

Régi igazság: ha nem voltál még a Fülig Jimmyben, nem is buliztál úgy igazán Szegeden. A legendás kocsma kiváló alapozó hely, a belváros széli elhelyezkedése, de közel sem belvárosi árai miatt sok társaság innen vág neki a kihívásokkal teli éjszakának, még többen pedig itt zárják az esti portyázást. Sőt olyan is akad, aki keretes szerkezetbe foglalja a tivornyát: erővel telve a Fülig Jimmy ismerős falai között készül fel a mulatozásra, míg pár órával és jóval több kalanddal később, megfáradva, de a hódítások ködös emlékképével itt vezeti le a sok feszültséget.

Mit ér a legnagyobb kitüntetés rum nélkül?

Sokszor az árak miatt választjuk ki, hol kezdjük az estét, és ebben a Fülig Jimmy tényleg bivalyerős. Hetente új italakcióval készül a József Attila sugárúti kocsma, az elmúlt időszakban 1000 forintért vehettél három feles Jägert, de ugyanennyit kellett csengetni négy löket minőségi Ginért is, és volt olyan időszak, amikor 450-be került egy klasszikus screwdriver koktél, közismertebb nevén vodka-narancs! Ha most te is a fejedhez kaptál, hogy mikről maradtál le, orvosold a problémát, és azonnal kövesd be őket Facebookon, így te is naprakész leszel a kihagyhatatlan ajánlatokkal. Jimmy igazi barátként minden nap hajnali 3-ig a keblére ölel, de az is magáért beszél, hogy a centrum közelében itt 400 Ft alatt is tudsz egy korsó hideg csapolt sör kérni.

“Csak trónhoz jusson az ember a nagy tolongásban”

De ha már csapolt sör: a választék ár/érték arányban kifejezetten jó, alapbeállítás itt a kézműves zsombói ír vörös, meggy és világos, de ha urizálni támad kedved, kérj Kronenburgot vagy Tuborgot is. A koronavírus kicsit megfektette a nemzetközi sporteseményeket, de ha te is meguntad már, hogy minden évben új csatornán közvetítik a top ligák legjobb meccseit, akkor a hétközi és hétvégi szurkolást is érdemes kiszervezni a Fülig Jimmybe. Azonban hogy tutira legyen helyed, csörgesd meg 16 óra előtt a 70/326 3807, 16 óra után pedig a
62/669 140 számot. A jó italok mellett ráadásul a félidőben ingyen csocsózással is megmutathatjátok Messinek, hogy ti 2 korsó sör után, csuklóból is több gólt tudtok lőni, mint ő 45 perc alatt.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb