Közélet

Napi összefoglaló: elfogadták Szegeden a módosított költségvetést, lezárták a rakpartot, ösztöndíjat kapnak az elsőévesek az SZTE-n

A szegedi Közgyűlés ma tartott ülésén elfogadta a 2020-as év, módosított költségvetését, amivel a város egyes területei óriási összegektől estek el. A Tisza vizének megemelkedése miatt lezárták a rakpartot és start ösztöndíjban részesülnek az SZTE elsőéves hallgatói.

ELFOGADTÁK A 2020-AS ÉV MÓDOSÍTOTT KÖLTSÉGVETÉSÉT SZEGEDEN

Rajtol a koronavírus-járvány utáni első közgyűlés a szegedi Városházán, melynek témája többek között a Szegedi Sport és Fürdők Kft. ügyvezető igazgatójának lemondása, az új ügyvezető igazgató kiléte, de megtárgyalják az önkormányzat zárszámadását, módosítják a 2020-as évi költségvetést, szó esik arról is, hogy módosítsák-e a helyi közforgalmú közlekedési közszolgáltatási szerződéseket, illetve szavaznak majd a 2020/2021. óvodai nevelési év előkészítéséről is.

A KÖLTSÉGVETÉS MELLETT A RAKPART HÉTVÉGI  LEZÁRÁSÁT IS MEGSZAVAZTÁK

Hétvégente lezárják a gépjárműforgalom elől a rakpartot, emellett az eldobható műanyag hulladékok betiltásáról és a készpénzes fizetés megszüntetéséről is döntött a Városüzemeltetési, Fejlesztési és Környezetvédelmi Bizottság. Arról, hogy a szabályozás életbe lépjen-e, pénteken hoz határozatot a Közgyűlés.

Lezajlott a koronavírus-járvány utáni első közgyűlés a szegedi városházán, ahol többek között megszavazták Szeged módosított költségvetését is. Ahogy előzetesen megírtuk, a veszélyhelyzet okozta 5 milliárdos városi hiányt többek között a városi cégek, a sportegyesületek és a kulturális szereplők támogatásainak csökkentésével enyhítik, a városi tulajdonban lévő cégektől egy kicsivel több, mint 800 millió Ft-ot vontak el.

900 ALATT AZ AKTÍV KORONAVÍRUSOS FERTŐZÖTTEK SZÁMA

Mindössze 4 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 4127 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt egy idős, krónikus beteg, ezzel 578 főre emelkedett az elhunytak száma, 2663-an pedig már meggyógyultak. Az aktív fertőzöttek száma 886 fő. 179 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 13-an vannak lélegeztetőgépen.

A TISZA VIZÉNEK MEGEMELKEDÉSE MIATT MA DÉLBEN LEZÁRTÁK A RAKPARTOT

Pénteken, június 26-án, 12 órakor a Tisza magas vízállása miatt lezárták a Huszár Mátyás rakpartot, a Szeged365.hu pedig ennek részleteiről és legfontosabb tudnivalóiról az Alsó-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság vezetőjét, Dr. Kozák Pétert kérdezte.

ÖSZTÖNDÍJBAN RÉSZESÜLNEK AZ SZTE ELSŐÉVES HALLGATÓI SZEPTEMBERTŐL

Start ösztöndíjban részesülnek az SZTE elsőéves hallgatói, akik eddig csak a szociális ösztöndíjat tudták megpályázni az oktatási intézménybe való bekerüléskor. A Szegedi Tudományegyetem éppen ezért úgy döntött, megtámogatja a felsőoktatásukat megkezdő fiatalokat, egy olyan start ösztöndíj csomagot állított össze, amelyet a felvételt nyert tanulók közül immár bárki igénybe vehet – osztotta meg a napi.hu.

ÁLLAMI TÁMOGATÁSSAL 800 DIÁK VÁLLALHAT MUNKÁT A MEGYÉBEN

Júliusban és augusztusban legalább 800 nappali tagozatos Csongrád-Csanád megyei tanuló vállalhat munkát a Nyári diákmunka 2020 keretében. A programban a 16-25 év közötti nappali tagozatos diákok vehetnek részt.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb