Mindenmás

Szegedre futott be a csalással szerzett pénz: vádat emeltek a román pénzmosó ellen

Internetes vásárlással húzták csőbe az áldozatokat, összesen 12 millió forintnyi, bűncselekményből származó pénz landolt a román pénzmosó számláján. Most vádat emelt ellene az ügyészség.

A mai napig nem derült ki, kik voltak a megbízók, de 2015-ben jellemzően műszaki cikkeket kínáló weboldalakat látogató sértetteknek felajánlották, hogy az adás-vétel biztonságos lebonyolítása érdekében a szállítást és a biztosítást is elintézik 10 napos elállási határidővel. Az átvert vásárlók a weboldalon megjelölt számlaszámra elutalták a vételárat, ami azonban ténylegesen a román pénzmosó számlaszáma volt.

Fotó: Szabó Dávid/Szeged365.hu

A csalást segítve a román férfi 2015-ben három különböző magyarországi pénzintézet szegedi fiókjában nyitott forint és devizaszámlát néhány nap eltéréssel a saját nevére. A számlákra kizárólag az átverésből származó pénzek érkeztek, azokat a vádlott saját céljára nem használta. A vevők a termékeket sosem kapták meg és a vételárat sem utalták vissza részükre.

A Főügyészség a vádlottat üzletszerűen, folytatólagosan elkövetett pénzmosás bűntettével vádolja. A vádlott bűnösségéről a Szegedi Törvényszék fog dönteni.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb