Mindenmás

Kamera rögzítette, ahogy egy autó becsapódik a munkaterületet védő járműbe az M0-son

Az M0-ás autóút elválasztósávjának vízelvezetőit takarították a Magyar közút munkatársai, amikor egy autós nagy sebességgel a munkaterületet védő járműbe csapódott. Gyakorlatilag csak a szerencsén múlt, hogy személyi sérülés nem történt. 

Az elmúlt időszak heves esőzései miatt takarították a vízelvezetőt az M0-ás M5-ös felé vezető szakaszán a Magyar Közút munkatársai június 22-én. A szakaszon mozgó forgalomelterelést alkalmaztak, és 60 km/órás sebességkorlátozást vezettek be, ám egy személygépkocsi minden előjelzést és a sebességkorlátozást figyelmen kívül hagyva így is nekiütközött munkagépnek.

A sofőr a belső sávban haladt nagy sebességgel, és csak az utolsó pillanatban vette észre a munkaterületet és az ott dolgozókat védő ütközési energia elnyelő modullal felszerelt narancssárga teherautót, ekkor már késő volt, ezért belecsapódott a szerkezetbe.

A munkagépben az ütközés pillanatában szerencsére éppen nem tartózkodott senki, ezért személyi sérülés nem történt, a sofőrt és a munkaterületet is megvédő ütközési energia elnyelő szerkezet viszont használhatatlanná vált.

Miután a balesetet okozó autós nem talált a munkagépnél senkit – a sofőr is a munkaterületen dolgozott -, mintha mi sem történt volna, visszaszállt az autóba, tolatott, ami gyorsforgalmi úton fokozottan balesetveszélyes, és elhajtott a helyszínről. A Magyar Közút munkatársai csak később vették észre az okozott kárt. A személyautóra a rendszám alapján nemzetközi körözés van érvényben.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb