Mindenmás

Egy hajszál tartotta csak a teherautót, tragédiát előztek meg a rendőrök (videóval)

Bőven túlsúlyos volt az a teherautó, amely egy másik teherautót szállított az M5-ös autópályán, ráadásul a rögzítő heveder is szakadásközeli állapotban volt. A Csongrád-Csanád megyei rendőrök súlyos balesetet előztek meg azzal, hogy lekapcsolták a szállítmányt.

Június 27-én tartottak fokozott ellenőrzést az autópályán a megyei rendőrök, ekkor szúrták ki a hihetetlen szállítmányt. A kerekek nélküli tehergépkocsi majdnem akkora volt, mint az azt szállító jármű, ráadásul az egyik biztosító heveder is erősen megrongálódott, így bármikor az úttestre zuhanhatott volna a furgon.

A járművezetővel szemben a rendőrök helyszíni bírságot szabtak ki és intézkedtek a balesetveszélyes állapot megszüntetéséről.

A rendőrség felhívja a figyelmet arra, hogy:

  • járművet megterhelni oly mértékig szabad, hogy össztömege a megengedett legnagyobb össztömeget ne haladja meg!
  • a rakományt a járművön – annak belsejében, illetőleg rakfelületén – úgy kell elhelyezni, hogy a közlekedés biztonságát, valamint a személy- és vagyonbiztonságot ne veszélyeztesse!
  • gondoskodni kell a rakomány egyenletes elhelyezéséről azért, hogy az a jármű stabilitását számottevően ne rontsa!
  • a járművön túlnyúló rakományt, a közúti közlekedés szabályairól szóló 1/1975. (II. 5.) KPM-BM együttes rendelet (KRESZ) szerint meg kell jelölni!

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb