Szegedi Arcok

Csapolt sör a zsebben: ismerd meg a Draftot!

Már Szegeden is megoldja az otthon fogyasztható igazi csapolt sör problémáját egy testvérpár remek ötlete. A Gogol utcai Draft az a hely, amit neked is meg kell ismerned, ha szereted a sört, és bármilyen kiszereléssel szemben te is a friss csapolásra esküszöl!

A SÖR MÉG  MINDIG CSAPRA VERVE AZ IGAZI

Bár a fő italozási törésvonal a borosok és a sörösök között húzódik, és a régi vitán a háttérben baromi jókat derülnek a töményitalok szerelmesei, azért mindig vannak a szekértáborok között is szabadcsapatok. Ki ne érvelt volna már amellett egy vörösborimádónak, hogy nyáron mennyire jobb egy jó száraz fehér vagy ne adj’ Isten egy rozé. De valahogy a sörösök között sosem volt vita, hogy egy jó korsó, hideg, gyöngyöző, párás csapoltnál nincs jobb.

És csakugyan, rengeteg megoldás született már arra, hogy otthonunkban, sőt akárhol élvezhessük a draft beer áldását. Szinte nincs már olyan hipermarket, ahol ne vehetnénk egy party hordót, de az ugyebár nem csapolt sör. Szerelhetünk be otthoni csapot, amire szintén kishordót kötünk, de az sem lesz ettől még igazi. Beszerezhetünk egy házi sörcsapként funkcionáló zsiráfot, és megtölthetjük kedvenc márkánkkal. De. Az. Akkor. Sem. Lesz. Csapolt Sör.

MÁR SZEGEDEN IS MEGVAN A MEGOLDÁS

A sörök csúcsát azért a csapolt változat jelenti, mert bár ugyanaz a főzet kerül a hordóba, mint a dobozba vagy az üvegbe, de a nagy mennyiség miatt maga az ital kevésbé van kitéve a hőmérséklet változásainak, ami nyomot hagy az eredményen, ráadásul a rövidebb tárolás miatt sokkal frissebb lesz minden egyes korty.

Pontosan ezt az élményt hozza el neked a Draft. A kis üzlet egy éve nyitott meg a Gogol utca 15. szám alatt, ami végre megoldja az otthon, sőt bárhol iható csapolt sör problémáját. A kis családi vállalkozás rendhagyó módon nem egy kocsma, de nem is egy bolt, hanem take away rendszerrel mérik ki neked a nedűt egy- vagy kétliteres palackba. És mivel minden korsó ital csak frissen jó, nem árt tudni, hogy zárt, belső rendszeren keresztül töltenek, így minimális oxidáció éri a terméket, ami garantálja, hogy tökéletes ízélményben lesz részed!

IGAZI CSALÁDI VÁLLALKOZÁS

A Draftot a Balázs testvérpár indította el, akik amellett, hogy nagyon szeretik a kézműves söröket, az egyetemen tanultak Szegeden, így a város szeretete miatt gondolták, hogy itt indítják el páratlan vállalkozásukat. Balázs Dániel és Dusik-Balázs Dóra a minőség mellett tette le a voksát, így kizárólag magyar, kézműves csapolt és üveges söröket forgalmaznak, utóbbiakból ráadásul parádés kínálattal rendelkeznek, a hazai palettát szinte teljesen átfogják. Ár-érték arányban kifejezetten jó választás a Draft, hiszen a csapolt sör – ha kellően hamar elfogyasztjuk –  tökéletes választás kerti partikra vagy grillezésekre, a rakparton eltöltött italozós estére, vagy egy jó kis meccsnézésre is.

Szeretnél adni nekik egy esélyt? Draftolj egyet július 2-án, csütörtökön, mert az első születésnapon minden csapolt sör árából 20% kedvezményben részesülsz!

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb