Mindenmás

Speciális koraszülött textilcsomagokat kapott a szegedi Gyermekgyógyászati Klinika

Több mint egymillió forint értékű, inkubátorba helyezhető, saját tervezésű és gyártású orvosi textil eszközöket adományozott az Alapítvány az Alapítványokért az SZTE Szent-Györgyi Albert Klinikai Központ Gyermekgyógyászati Klinika koraszülött intenzív osztálynak.

Inkubátorba helyezhető speciális orvosi textil eszközökkel szeretné felszerelni a magyarországi koraszülött osztályokat az Alapítvány az Alapítványokért “Plüss Kommandó Koraszülött Hadművelet” elnevezésű kezdeményezése. E program tizedik állomásaként, június 26-án adták át az 1.017.000 forint értékű, saját tervezésű és kivitelezésű adományt a szegedi Gyermekgyógyászati Klinikának. Az Alapítvány az Alapítványokért személyes indíttatásból két éve alakult –számolt be róla a Szegedi Tudományegyetem.

“26 évvel ezelőtt az ikerterhesség 26. hetében született meg a lányom, aki két és fél hónapot töltött inkubátorban. Ennek az időszaknak a tapasztalatai motiváltak bennünket a lányommal, hogy segítsünk a koraszülött babákon.” – árulta el Nyikla Ildikó, az alapítvány kuratóriumi elnöke.

Dr. Kiss Judit az SZTE Gyermekgyógyászati Klinika Perinatális Intenzív Centrumának vezetője példaértékűnek nevezte azt a hozzáállást, lelkesedést és alaposságot, ahogy az Alapítvány az Alapítványokért kezdeményezés és segítőik a szakmai szempontok maximális figyelembevételével, saját innováció alapján megalkották ezeket a koraszülöttek életét segítő és a gyógyításban is szerepet vállaló textil eszközöket.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb