Közélet

Újra kezdődik? Erőre kapott a járvány Magyarország környezetében

Három szomszédos országból is aggasztó hírek jönnek, de Csehországban is megugrott a fertőzések száma. Szerbiában a házelnök és a védelmi miniszter is megfertőződött – írja hétfő esti cikkében a 24.hu. Van miért aggódnunk?

Szombatról vasárnapra 13 565-ről 13 792-re nőtt az igazolt fertőzöttek száma Szerbiában, ilyen magas a legutóbb a járvány elején volt a napi új esetek száma. Több közéleti személyiség is megfertőződött, pozitív lett a koronavírus-tesztje… 

  • Maja Gojkovic házelnöknek, 
  • Aleksandar Vulin védelmi miniszternek, 
  • Marko Djuricnak, a szerb kormány Koszovó-ügyi irodája vezetőjének,
  • Marko Cadeznek, a szerbiai gazdasági kamara elnökének.
Maja Gojkovic szerb házelnök tesztje is pozitív lett…

Még rosszabb a helyzet Ukrajnában, ahol az elmúlt napban ismét meghaladta a 900-at a koronavírus-fertőzöttek száma. Vasárnapra 917 új igazolt fertőzöttet jelentettek, így a járvány kezdete óta már 42 982 embert fertőzött meg. Az elmúlt nap alatt 19 új haláleset történt, a járvány kitörése óta 1129 ember veszítette életét a Covid-19-betegség szövődményeiben. Pénteken 1109 új fertőzöttet jelentettek Ukrajnában, szombaton pedig 948-at.

Romániában 291 új fertőzött van (ez viszont már javulás pénteki 460 új esethez képest), Ausztriában 74, Horvátországban 67, Szlovéniában 9, Szlovákiában 7 új fertőzést regisztráltak az elmúlt 24 órában. Nagyon megugrott a hétvégén az új koronavírus-fertőzések napi száma Csehországban is: szombaton 260 új beteget regisztráltak, ami majdnem százzal több, mint pénteken és április eleje óta ez a legmagasabb napi szám. Eddig 11 ezer 306 ember kapta el a betegséget.

Forrás: 24.hu

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb