GasztroSzegedi Arcok

A szegedi cukrászda, aminek lelke van

Bár a gasztroforradalom a cukrászdákat is elérte, és egyre több helyen találkozhatunk a különböző nemzetek modern köntösbe öltöztetett desszertjeivel, sokan még mindig ugyanúgy rajonganak egy Rákóczi túrósért, mint a legfinomabb créme boulle-kért. A szegedi Kálvária Cukrászda az a hely, ahol generációk ízlésvilága találkozik, és ahol a kókuszgolyó tökéletesen megfér az Oreo szelettel.

EGY (VAGY KÉT) ÍZIG-VÉRIG SZEGEDI CUKRÁSZCSALÁD TÖRTÉNETE

A Kálvária Cukrászda története réges-régen, de nem egy messzi-messzi Galaxisban kezdődik: 1984-ben két szegedi család úgy határozott, hogy közös vállalkozásba fog a Kálvária téren. A cukrászda jelenlegi helyétől pár száz méterre üzemelték be első kis kiszolgáló egységüket, ahol igazi főzött fagylalttal, házi – ma már kézművesnek nevezett – süteménnyel és hamburgerrel fogadták vendégeiket. A kis büfé hamar olyan népszerű lett, hogy már nem lehetett megoldani a megnövekvő igény kiszolgálását, így a Kálvária tér 32. alatt felhúzott társasház földszintjére költöztek.

“Egy cukrászda akkor tud igazán jól működni, ha van lelke” – vallja Kovács Brenda, a Kálvária Cukrászda üzletvezetője, tulajdonosa, aki szerint a kiváló csapatmunka miatt tudott népszerű lenni, és folyamatosan ilyen bensőséges hangulattal működni a cukrászda, hiszen a személyzet nagy része már 10-15 éve erősíti a Kálvária családját.

AZONNALI MEGOLDÁS A SZÜLINAPRA

Akárhogy is próbáljuk megjegyezni, mindannyian jártunk már úgy, hogy az utolsó pillanatban kellett születésnapi tortáért kapkodni. Épp az ilyen esetekben (is) tökéletes választás a Kálvária cukrászda, ahol gyakorlatilag folyamatosan választhatunk 6-8-féle hagyományos ízesítésű finomságból. És bár a hagyományos ízekkel nehéz mellélőni, jó, ha megjegyezzük: akár 2 órán belül is elkészítik az olyan különleges igényeket, mint a miroir borítás vagy a Kinder dekoráció.

A Kálvária tortamesterei ráadásul közel 40-féle alapízesítéssel dolgoznak, így kellő kreativitással nyugodtan próbára teheted őket, át fognak menni a vizsgán: az elmúlt időszakban készítettek már gumicukros és Barbie figurás díszítést, de a 30 db palacsintából felépített palacsintatorta sem jelentett akadályt.


AKÁRHOGY SZERETED, NEM TUDOD VÉGIG KÓSTOLNI

A Kálvária Cukrászda abban a legjobb, amit a legtöbben szeretünk: repertoárjuk annyira széles, hogy a legbizonytalanabb vevő is ki tudja választani a hangulatának megfelelő finomságot. A kis üzlet kínálata az olyan retro klassszikusoknál kezdődik, mint a kókuszgolyó, az őznyelv és a rádió rúd, és a különböző creme boule-ken, valamint a Csokis keksz szeleten át egészen az országtortákig terjed.

Ha valaki szeretné megkóstolni a teljes termékfelhozatalt, jobb, ha beköltözik hozzájuk, hiszen több mint 100 termék található meg a Kálvária Cukrászda étlapján.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb