Mindenmás

Egy este alatt kétszer akart betörni ugyanannak a személynek az üzleteibe a visszaeső bűnöző

Mindkét esetben kudarcot vallott a Csongrád megyei betörő, ráadásul el is kapták. A többszörösen büntetett előéletű személynek folytatólagosan elkövetett lopás kísérlete miatt kell majd felelnie.

A férfi két társával 2020. június 29-én hajnalban egy Csongrád-Csanád megyei faluban működő presszónál jelent meg azért, hogy oda betörjenek.  A kerítésen átmászva a rácsokat kifeszítették, az ajtót berúgták, de a helyiségben riasztó működött. A szirénázó hangra a sértett is megjelent, ami a gyanúsítottakat megzavarta a betörésben.

Röviddel ezt követően a gyanúsított és a két társa -az ugyancsak a sértett által üzemeltetett- vendéglőhöz mentek. Lefeszítették a szúnyoghálót, de az ajtót és az ablakot már nem tudták kinyitni, így onnan is távoztak.

Az elfogott gyanúsított nem túl jó esélyekkel vág neki a tárgyalásnak: többszörösen büntetett előéletű személy, aki az elmúlt két évben hat alkalommal állt bíróság előtt, és a mostani betörési kísérleteket is felfüggesztett börtönbüntetés, valamint további két büntetőeljárás hatálya alatt követte el.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb