Közélet

Mától újra fizetős a parkolás Szegeden (is)

Vége a jó világnak, viszont legalább lesz parkolóhely a belvárosban: mától ismét fizetős a parkolás az egész országban, így Szegeden is. Hogy a nagyfiúktól idézzünk: “Magyarország teljes területén a 2020. évi LVIII. törvény 69.§ (1) bekezdése alapján július 2-ától a közszolgáltatásként nyújtott közterületi parkolás a vészhelyzet megszűntetését követően ismét díjfizetés köteles.”

A rendszer és a tarifák maradnak:

  • hétköznapokon 8-tól este 6-ig kell fizetned
  • hétvégén csakis a Mars tér környékén, 8-tól délig

Sárga zónában 220 Ft egy óra, zöldben 480 Ft, napijegyet csakis sárga zónában tudsz venni 1320 Ft-ért. Ha fél éves bérletben tudnád le az egészet (pont 6 hónap van még az évből), készítsd a bukszád, egyben az idegrendszered, húzós összegek jönnek:

  • jogi személyeknek 140.000 Ft
  • magánszemélyeknek 70.000 Ft

A csúcstartó még mindig a felmutatóra szóló, rendszám nélküli éves bérlet, 312.000 Ft-ért (bár ennek az év kellős közepén nem sok értelme van). Hiába, az országos szinten is torony magasnak számító parkolódíjak legalább annyira szegedikumok, mint a szegedi papucs, a halászlé vagy a fűszerpaprika. Ha tegnap Szeged belvárosában parkoltál, egy ilyet valószínűleg Te is kaptál – mi speciel frászt kaptunk tőle, azt hittük, már valamiféle elő-bünti:

ÍGY LÁTJÁTOK TI A PARKOLÓ-MIZÉRIÁT

Az érmének ezúttal is két oldala van: sokba fog kerülni, de nagyobb eséllyel lesz parkolóhely a belvárosban, mint az utóbbi hetekben. A kamerával-mikrofonnal hozzátok oda rohanós Szegedi Pletykák sorozatunkban az újra fizetős parkolás is téma volt nemrég:

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb