Szegedi Arcok

Szeged365 a nők védelmében: karrier vagy család? Interjú Szalma Ibolyával

Karrier vagy család, vajon melyik mellett döntenek a nők 2020-ban? Ha az önmegvalósítást választják inkább, miért teszik azt? Ha pedig a családalapítás mellett döntenek, hány gyermeket vállalnak? Akad olyan nő, aki nem alkalmas az anyasaságra? Újonnan indult sorozatunkban többek között erről faggattuk A Nők védelmében egyesület elnökét, Dr. Szalma Ibolyát.

A szakértő szerint ma Magyarországon egyre többen döntenek a családalapítás mellett úgy, hogy közben megpróbálnak kiteljesedni is. A kettő együtt azonban csak abban az esetben kivitelezhető, ha az adott nő mellett egy határozott, biztos férfi áll, pár vagy férj személyében. Ebben az esetben a hölgyek legnagyobb ellensége az idő, amelyet nagyon nehezen tudnak beosztani úgy, hogy mindenhova odajussanak, a küldetés viszont nem lehetetlen.

Persze vannak, akik inkább a munkájuknak és a hivatásuknak élnek és nem, vagy legalább is később (30 év felett) vállalnak gyermeket. Dr. Szalma Ibolya, A Nők védelmében egyesület elnöke úgy véli, ezzel sincs semmi gond. A gyermekvállalást ugyanis nem határozhatja meg a társadalmi nyomásgyakorlás és elvárás. Azt, hogy ki, mikor és hány gyermeket szeretne, tud és akar a világra hozni, egyedül ő maga érzi.

És, hogy létezik-e olyan nő, aki alkalmatlan az anyaságra? Igen, sajnos létezik. A Nők védelmében létrejött egyesület elnöke szerint a karrier és a családalapítás közötti őrlődés gyakori, a döntés több tényezős, ami viszont fontos, hogy nőként azt jól és időben hozzuk meg, mindenféle befolyás nélkül.

A Nők védelmében egyesület céljait és legfontosabb tudnivalóit legutóbb itt ismertettük:

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb