Mindenmás

A járvány alatt sem csökkent a plázalátogatási kedv Szegeden

Az Indotek Group felmérte a plázázó magyarok vásárlási szokásait, amelyből kiderült, hogy sokan a járvány alatt sem változtattak a megszokott rutinjukon, és a plázákban szerezték be a legfontosabb élelmiszereket, gyógyszereket, higiéniás termékeket. Szegeden az emberek 90 százaléka járt bevásárlóközpontban a járvány ideje alatt is.

SZEGEDEN ÉLMEZŐNYBEN A VÁSÁRLÁSI KEDV

Az Indotek 23 ezer fős, országos felmérést készített, ahol 13 vidéki és négy fővárosi pláza látogatóit kérdezték meg a vásárlási szokásaikról. A cég szerint akik egész évben látogatják a bevásárlóközpontokat, azok többsége a járvány alatt is a higiéniára gondosan ügyelő plázákban szerezte be a legszükségesebb termékeket.

A felmérés eredményéből kiderült, hogy a megkérdezettek közül 67 százalék a korlátozások alatt is vásárolt az adott plázában – a fővárosban 56 százalék, vidéken 72 százalék vallotta ezt. A lista élén a soproniak, szegediek és szolnokiak szerepelnek, ott ugyanis a megkérdezettek több mint 90 százaléka a járványhelyzet alatt is járt bevásárlóközpontokban, amelyek természetesen ez idő alatt különös figyelmet fordítottak a fertőtlenítő takarításokra.

MÁJUSBAN TÉRTEK VISSZA A VÁSÁRLÓK

A plázák látogatottsága május 4. után fokozatosan visszaállt a járványhelyzet előtti szintre. Az enyhítések alatt minden héten körülbelül 10 százalékkal nőtt a vásárlók száma, a mozik megnyitása előtti napokban a vásárlók 80 százalékát visszakapták a kérdőívben részt vevő bevásárlóközpontok. A felmérésből az is jól látszik, hogy bár a fővárosi plázák esetében a legnagyobb a látogatószám, a vidékiek viszont törzsvásárlók, akik a nehezebb időkben is szívesen visszatérek a nyitva tartó üzletekbe.

Érdekesség, hogy a 23 ezer kitöltő szinte pontosan fele-fele arányban tart vagy nem tart a járvány második hullámától, viszont területi megosztás alapján a fővárosi kitöltők 61 százaléka valószínűsíti a koronavírus visszatérését, míg ugyanez a szám vidéken 45 százalékos.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb