Mindenmás

Szegeden is pofátlanítottak a rendőrök

Már hetek óta tart a rendőrség Pofátlan(TAN)ítás elnevezésű ellenőrzési sorozata, amellyel a rendőrség célja, hogy megfékezze a szabálytalanul, erőszakosan közlekedő autósokat. A jelöletlen rendőrautók videófelvételeket is készítenek, a legutóbbi összeállításban szegedi vezetők is főszerephez jutottak.

Balesetvédelmi céllal indította el az Országos Rendőr-főkapitányság az akciót, amely során civil autókból ellenőrzik a szabálytalankodó autósokat a magyar utakon. A megörökített eseteket hétről hétre közzé teszi a rendőrség. Eddig olyan autósokat szűrtek ki és büntettek meg, akik vezetés közben telefonáltak, nem kötötték be a biztonsági övüket, nem vették figyelembe a záróvonalat, vagy átmentek a piroson, de a gyorshajtókat is lekapcsolták.

A rendőrök fedélzeti kamerákkal felszerelt autókkal végzik az ellenőrzést, így a szabálytalankodókról felvétel is készül, amit hétről hétre közzé is tesznek. Legutóbbi összeállításukban Szeged is főszerephez jutott. Az egyenruhások egy, a Makkosházi körúton piroson áthajtó motorost csíptek el, és megbüntettek egy autóst is, aki a Kossuth Lajos sugárúton nem adott elsőbbséget egy gyalogosnak.

https://www.facebook.com/balesetmegelozes/videos/579695619586682/

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb