Kikapcs

Megvan a dátum: szeptemberben jön a XXX. Nemzetközi Kamionos Country Találkozó, Szeged!

Imádod a többszáz lóerős, több tonnás vasakat? Te is a “Túl a csúcson” című Stallone filmen nőttél fel? Van egy klassz hírünk: (mégis) lesz Nemzetközi Kamionos Country Találkozó Szegeden, írd be a dátumot és a helyszínt: 2020. szeptember 4-5-6., Sziksósfürdő Strand – és Kemping!

Ágoston Attila főszervező telefonon újságolta el a klassz hírt, aki szerint az idén 30 éves dzsembori eredetileg július 19-én indult volna, de a járványhelyzet (és az augusztus 15-ig tartó fesztivál-stop) közbeszólt, új dátumra volt szükség.

Tehát:

2020. szeptember 4-5-6.

Sziksósfürdő Strand – és Kemping!

A szegedi ex-kamionos elmondta: a rendezvény két kísérő – őrülete, a kamionos felvonulás és a gyorsulási verseny sorsa még kérdéses. A fesztivált megnyitó felvonulás rendőrségi biztosítása roppant költséges, a vasárnap délelőtti kamionos gyorsulási verseny időpontjában pedig pont a néhány hete bejelentett Nemzetközi Tiszai Halfesztivál lesz a Huszár Mátyás rakparton. Ez utóbbira egyszerű a megoldás: “Lehet, hogy visszaköltöztetjük a régi helyszínére, a Vásárhelyi Pál utcára” – nyilatkozta a Szeged365.hu-nak Ágoston Attila. A főszervező szerint az új időpont alaposan megkavarta a dolgokat, hiszen több tucat ország többszáz résztvevője számolt a júliusi dátummal, de örömmel újságolta, már jól állnak: eddig 200-250 kamiont regisztráltak a kora őszi időpontra.

Az eseményt 30 éve szervező, szegedi Ágoston Attila egyébként igazi nagyágyúnak számít kamionos-körökben: a tulajdonában lévő, a Napfény Városában lassan már – már városképi jelentőségűnek számító Kenworth 900-L a maga 16.000 köbcentijével és 600 lóerejével igazi gépszörny, arról nem is beszélve, hogy anno a Sláger Rádió Mosolyturnékon a Kenworth platójáról nyomta a show-t a Boros-Bocskor páros, decemberben pedig évről-évre a Coca Cola Karácsonyi Karaván piros csodájaként járja Magyarországot (ezekre a hetekre pirosra szokták matricázni az egyébként fekete csodát).

Ha már szóba került a Nemzetközi Kamionos Country Találkozóval egy időpontra eső Nemzetközi Tiszai Halfesztivál, ajánlunk még egy Szeged365.hu cikket: Frank Sándor, Venesz-díjas szegedi mesterszakács elsőként nálunk jelentette be, hogy az idén is lesz őrület a rakparton. Íme:

Fotók: kamionostalalkozo.hu

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb