Gasztro

A jó alak a konyhában készül – vallja a Batáta Fit Food vezetője

Ocskó Attila sokszoros súlyemelő, erőemelő és testépítő, magyar és Európa bajnok közel harminc éve foglakozik a helyes táplálkozás és a sport tudományával és annak rejtelmeivel. A szegedi Batáta Fit Food vezetője ebből kifolyólag bizton állítja, hogy a jó alak a konyhában készül és garantálja, hogy: ami egészséges az bizony finom is, legalább is a Napfény Városában biztosan.

A Kereszttöltés utca 15. szám alatt található Batáta Fit Food vezetője a legjobbaktól gyűjtötte be a tudást, amit aztán először, hosszú éveken keresztül személyi edzőként kamatoztatott. A tapasztalatok azonban idővel azt mutatták, hogy a Napfény Városának lakói igen is igényt tartanak az egészséges ételek fogyasztására. Ocskó Attila ennek apropója kapcsán először egy nagyon különleges cukrászdát hozott létre, ahol mindenféle finomságra tehettek szert az édesség szerelmesei úgy, hogy közben egyáltalán nem bűnöztek. A különböző torták, sütemények, kávék és egyéb ínyencségek ugyanis természetes alapanyagokat tartalmaztak és sok esetben különböző mentességeket élveztek. A repertoár bővítése gyorsan egyértelművé vált. Így jött létre a Batáta Fit Food vendéglátóegység, ahol a desszertek mellett helyet kapott több, nagyon különleges, kézműves specialitás is.

Ilyen többek között a batáta feldolgozása többféleképp, a tejszínes-zöldséges rizstészta vagy azok a hamburgerek, amelyeket ugyancsak lelkiismeret-furdalás nélkül a nap bármely szakaszában bárki elfogyaszthat. A Batáta Fit Food ugyanis azon dolgozik, hogy a fehérje, a szénhidrát és a zsír arányosan, megfelelő módon és mennyiségben kerüljön az általuk elkészített ételekbe.

Fotó: Szabó Dávid – Szeged365.hu

Ocskó Attila elmondása szerint a vendégek többsége egészséges életmódot folytat, diétázik, keményen sportol és/vagy valamilyen érzékenységben szenved. Elsődleges céljuk éppen ezért nem más, mint az életvitelükre kiemelkedő módon figyelők további hozzásegítse a fit, egészséges és helyes táplálkozáshoz. Emellett persze azt is szeretnék, ha egyre többen elismernék azt, hogy mennyire fontos az egészség megőrzése úgy, hogy közben az étkezés egyenlő legyen a gasztro-élmény fogalmával.

Fotó: Szabó Dávid – Szeged365.hu

A heti és a napi lebontású menü tartalmán ez pontosan jól látszik. A kínálat nagy részét ugyanis klasszikus, magyaros ételek teszik ki, egészséges formában tálalva. Ami pedig még inkább különlegessé teszi az éttermet az a kiszállítás, ami a Körtöltésen belül ingyenes.

A frissen sült húsok, a saláták, a tésztaételek, az egytálételek, a burgerek, wrapok, köretek, öntetek, szószok és a batáta mellett most már még több cukormentes süti és torta illetve hamarosan cukormentes fagylalt is várja majd az odalátogatókat. A frissítők pedig szintén olyan italokból tevődnek össze, amelyek nem tartalmaznak édesítőszert.

Fotó: Szabó Dávid – Szeged365.hu
Fotó: Szabó Dávid – Szeged365.hu

Az elmúlt időszak tapasztalatai azt mutatják, hogy a batáta az Alföld legfrissebb sikertörténete. Egy lelkes termelő ugyanis, amikor állásfoglalást kért az adott növény termesztésével kapcsolatosan, akkor azt a választ kapta, hogy a Dél-Alföldön nem megfelelő a környezet minderre. Ennek ellenére a vállalkozó belevágott, a természet pedig megcáfolta a szakértők véleményét a batáta ugyanis azóta csak terem és terem. Minek köszönhetően egyre nagyobb termőterületeket vonnak be annak érdekében, hogy az édesburgonyából minél többet tudjanak termeszteni.

Fotó: Szabó Dávid – Szeged365.hu

A cél pedig nem más, mint, hogy a batáta is olyan sikereket érjen el a Napfény Városában, mint, amilyeneket a szegedi paprika egykoron elért. Úgy, hogy közben összeköttetésbe kerüljön az egészséges, energiadús, finom ételekkel, amelyet Szeged első és egyetlen Fit étterme biztosít. Ocskó Attila a névválasztást is erre alapozta.

Elérhetőségek:

Cím: Szeged, Kereszttöltés utca 15.

Telefonszám: 06 30 326 0505 / 06 62 673 219

Facebook IDE kattintva.

Nyitva tartás: 11:00 – 20:00

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb