Mindenmás

Díjátadó gála helyett idén filmmel köszöntik az SZTE legkiválóbb hallgatóit

Már hagyománnyá vált a nyári gála, ahol a Talent ösztöndíj és Kiválósági lista helyezettjei vehetik át kitüntetésüket, azonban elővigyázatosságból pénteken 17 órától virtuálisan, egy film segítségével köszöntik majd a díjazottakat.

Rendhagyó módon adja át ösztöndíjait a Szegedi Tehetséggondozó Tanács: elővigyázatosságból a Rektori Hivatal díszterme helyett idén egy díjátadó filmben köszöntik a díjazottakat.

“Fontosnak tartottuk, hogy a körülmények ellenére valamilyen módon ünnepivé tegyük ezt az alkalmat, hiszen a Szegedi Tudományegyetem legkiválóbb hallgatóit díjaztuk, akik kiemelkedő teljesítményt nyújtottak a tudomány, a művészet, vagy éppen a sport területén. Ezért döntöttünk a film mellett” – mondta Badó Attila, a Szegedi Tehetséggondozó Tanács és az SZTE Junior Akadémia elnöke.

A hallgatóknak a Szegedi Tehetséggondozó Tanács tagjai, többek között Várkonyi Andrea és Járai Zsigmond is üzentek, míg Szeged Megyei Jogú Város nevében Kardos János osztályvezető köszöntötte a díjazottakat.

Tavaly személyesen gratulált, idén videóban üzen a díjazottaknak Várkonyi Andrea

Ebben az évben 111 Talent díjat adnak át: 14 arany, 33 ezüst és 59 bronz fokozatú elismerést, illetve egy Év Művésze, egy Év Sportolója és 3 Év Tehetsége díjat. Emellett 11 vállalati ösztöndíjat nyertek el az arra érdemes hallgatók a Pro Talentis Universitatis Alapítvány közreműködésével.

A Tanács az egyetem együttműködésével idén Áthidaló ösztöndíjat is hirdetett, amelyre a munkájukat a járvány miatt elveszítő hallgatók pályázhattak. Az egyszeri támogatásban 55 hallgató részesült. Az ösztöndíjakat az SZTE Junior Akadémia koordinálta. A Talent Díjátadó filmet július 10-én, pénteken 17 órától tekinthetik meg az érdeklődők az SZTE Junior Akadémia Facebook oldalán.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb