Közélet

Fellebbezett Kaleta Gábor, akár súlyosabb büntetést is kaphat

Enyhítésért nyújtott be fellebbezést Kaleta Gábor, a 19 ezer pedofil kép birtoklását beismerő egykori perui nagykövet. A nagy visszhangot kiváltó ügyben most azonban az is előfordulhat, hogy súlyosabb ítélet elé nézhet.

Az egykori diplomatát tavaly év végén, repülőgéppel hozták haza Magyarországra, miután 19 ezer pedofil tartalmat találtak számítógépén. Kaleta múlt szerdán az előkészítő ülésen beismerte bűnösségét, amiért az ügyészi indítványnak megfelelően a Fővárosi Törvényszék egy év (két év hat hónapra felfüggesztett) szabadságvesztésre és 540 ezer forintos pénzbüntetés megfizetésére kötelezte.

Az ítélet azonban nem emelkedett jogerőre, Kaleta és ügyvédje fellebbezést nyújtott be a sokak által túl enyhének tartott ítélet ellen. Kérdéses, mi a fellebbezés célja, de eljárásjogilag már nem köti majd a másodfokon eljáró bíróságot az előkészítő ülésen elfogadott ügyészségi indítvány. Mivel jelenleg a büntető törvénykönyv szerint a gyermekpornográfia három évig terjedő szabadságvesztéssel is büntethető, így akár súlyosabb büntetéssel is szembenézhet az egykori perui nagykövet.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb