Mindenmás

Letartóztathatják az embercsempészt, aki menekülés közben táblának hajtott

Hétfőn hajnalban próbálták igazoltatni az 5-ös úton azt a sofőrt, aki miután forrónak érezte a helyzetet, előbb menekülőre fogta, majd egy táblának hajtott. Hat migráns utazott a kocsijában, most rács mögé kerülhet.

A férfi a Röszke közelében található szerb-magyar zöldhatáron egy ismeretlen személy által átkísért migránsokat vette fel szerb rendszámú autójába, majd továbbindult. A főúton haladó gépkocsit egy arra járó rendőrautó gyanúsnak ítélte, ezért igazoltatni akarta. Mikor ezt a gyanúsított észlelte, megpróbálta az igazoltatást kikerülni, ezért gyorsított, azonban elvesztette uralmát a jármű felett, és nagy sebességgel a füves útpadkára sodródott, majd egy közúti jelzőtáblát kidöntve állt meg.

Mivel az autóval a sofőrrel együtt hatan utaztak, akik közül senki sem tudta magyarországi tartózkodásának jogszerűségét igazolni, a sofőrnek az államhatár átlépéséhez több személynek segítséget nyújtva elkövetett embercsempészés bűntette miatt kell majd felelnie. Az ügyészség most egy hónapos letartóztatásra tett indítványt, amiről ma a Szegedi Járásbíróság dönt.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb